Rogán megvezető nyilatkozatai miatt lefokozták az Orbán-kormányt

2017. September. 12. 16:32

Legalábbis a szocialista Molnár Zsolt szerint felelős kormányként mától nem lehet az Orbán-kabinetre tekinteni.

Felszólító módban kezdte a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülése után tartott sajtótájékoztatóját Molnár Zsolt. "El a kezekkel Botka Lászlótól!" - hangoztatta azzal kapcsolatban, hogy a fideszes propaganda szolgálatában álló Echo TV-ben múlt pénteken példátlan fenyegetést kapott az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Az a brutálisan durva támadás, amit a jobboldali média az elmúlt héten indított a miniszterelnök-jelölt ellen, az felháborító. Az pedig több mint felháborító, hogy a mai napig elmaradt az elhatárolódás a fideszes politikusok részéről - jelentette ki. Molnár szerint ezt úgy kell értelmezni, hogy a fideszes vezetők egyetértenek ezzel a nyilatkozattal, ami demokráciában elfogadhatatlan, illetve a megmaradt jogállamot is alapjaiban fenyegeti.

Az elmaradt nyilatkozatoknál maradva botrányosnak nevezte, hogy Rogán Antal nem jelent meg a bizottság előtt azok után, hogy előbb a Fidesz úgynevezett polgári piknikjén, majd a múlt héten az ATV-ben is külföldről szervezett utcai zavargásokat vizionált az őszre.

A propagandaminisztert maga Molnár hívta meg az ülésre, hogy az illetékes parlamenti szakbizottság előtt tisztázhassa, milyen információk birtokában beszélt a köznyugalom megzavarására abszolút alkalmas módon. A távolmaradásért Rogánt személyes felelősség terheli, de felelős a magyar kormány minden tagja, hiszen a miniszter nyilván nem egyedül döntött a parlamentarizmus durva arcul csapása mellett.

A szocialista politikus ismét határozottan kijelentette, hogy semmi olyan információval nem rendelkeznek a magyar hatóságok, amelyek Rogán szavait alátámasztanák, nincs szó ilyen cselekményekről, és mivel Rogán Antalék a világos válaszok megtagadásával felelőtlenül cserbenhagyták a magyar nyilvánosságot, a ciklusból hátralevő hónapokban pusztán ügyvezető kormányként tekint az Orbán-kabinetre.

Molnár Zsolt az utcai zavargásokkal kapcsolatos híresztelések, valamint az úgynevezett azeri kérdések tisztázása érdekében is írásbeli kérdésekkel fog Rogán Antalhoz fordulni. Ha kell, minősített (azaz titkosított) iratként meg kell tudjuk, hogy mire gondolt a propagandaminiszter, és mi az akadálya annak, hogy az azeri számlák ügyében tisztán lássunk - jelentette be.
Szerző: Nagy András