Stadionországban egyre több gyereknek elérhetetlen álom a Balaton is

2017. August. 10. 07:47

A posztot 14 ezren osztották meg eddig és 230 privát üzenetet kapott. Bár kifejezetten tolnaiak jelentkezését várta, az ország több pontjából érkeznek hozzá percenként a jelentkezések - ennyire elkeseredettek a családok.

Nagy Bencét sikerült elérnie a hvg.hu-nak, a férfi Siófokon pihent a hétvégén és ott jött az a "kattanása", hogy elvisz egy családot magával nyaralni. Úgy érzi, hogy a lakóhelyéhez, Szekszárdhoz közeli településeken és falvakban egyre nagyobb az elszegényedés és nagyon sok családnak esélye sincs arra, hogy eljusson nyaralni. Olyanoknak szeretné felajánlani, akik még soha nem jártak a Balatonon.

A tervek szerint jövő héten utaznak Siófokra egy napra, az ellátást valószínűleg már nem kell egyedül állnia, mert több étterem jelezte, hogy vendégül látja őket egy ebédre. Időjárás függvényében egy hajókázás is belefér majd a programba, ehhez feltehetően szintén kap támogatókat.

A kormány egyébként kifejezetten rózsásan látja a helyzetet. Pont a felhívás előtti napon beszélt Rétvári Bence Emmi-államtitkár arról, hogy az Eurostat felméréseire alapozva 15,6 százalékkal nőtt azon családok aránya, akik már megengedhetnek egy nyaralást. Mindezt a kormány sikernek látja, a gazdasági növekedésnek tudja be, de a családtámogatási intézkedések és a rezsicsökkentés is az okok közt van elkönyvelve.

Holott a helyzet egyáltalán nem jó: az Eurostat felmérése szerint Magyarországon az ötödik legtöbb olyan család él arányosan az EU-ban, akik nem engedhetnek meg maguknak egy egyhetes nyaralást. Ez a helyezés pedig nem ad egyelőre nagy indokot az örömre.
Forrás: hvg.hu