Tállai az évtized interjújában mondta el, bokros teendői mellett egy 10 fős szerkesztőséget is irányít

2017. March. 20. 13:13

Az államtitkár - valamint NAV-elnök, országgyűlési képviselő, mezőkövesdi futball klub-elnök - idei, január végén keltezett vagyonnyilatkozatában maga hozta nyilvánosságra, hogy a Saldo Zrt-től bruttó 270 ezret, a Kompkonzult Kft-től pedig 249 638 forintot kapott havonta, szerkesztői feladatokért.

Előbb a Jobbik vetette fel, majd az RTL Klub is szembesítette a NAV-elnököt azzal, hogy ennyi megbízatást hogyan tud lelkiismeretesen ellátni? Tállai erre azt tanácsolta az újságíróknak, üljenek oda az ablaka elé az adóhatóság épületénél, és nézzék, mikor kapcsolja le a villanyt, mert van, hogy 12-14 órákat dolgozik egyhuzamban. - Persze, amíg még bírom - tette hozzá.

A Népszava pénteken elment a mezőkövesdi új tanuszoda megnyitójára, hogy személyesen a lokálpatrióta hírében álló, korábban itt polgármesterként fungáló Tállai Andrástól tudja meg, kap-e fizetést azért, hogy a NAV által kiadott két lapot - az Adóvilágot valamint az Adó és Vámértesítőt - szerkessze, s főszerkesztőként tanácsokkal, iránymutatással lássa el.

A kérdést azért szerették volna tisztázni, mert Bayer Zsolt Bádog című blogjában veretes szavakkal írt arról, hogy nem összeférhetetlen munkaköri feladattal összefüggő egyéb szellemi tevékenységet végezni, "2017. január 1-jétől pedig a - mivel ezek a kiadványok az adóhivatal hivatalos álláspontját közvetítik a szakma felé - a főszerkesztői feladatokat a NAV vezetője továbbra is ellátja, de ingyenesen, külön díjazás nélkül" - idézi a Népszava a blogon olvasható írást.

Bayer bennfentesként hozzáteszi: a szerkesztőbizottság átalakítása jelenleg folyamatban van, az évtizedek óta gyakorlatilag változatlan létszámmal működő bizottság munkáját a NAV vezetője racionalizálni, a létszámot pedig előreláthatóan csökkenteni fogja.

A mezőkövesdi uszoda fanfárokkal és matyó néptánccal tarkított átadása, majd az épület megáldása, a szalag átvágása és az úszók bemutatója után egy szűk lépcsőfordulóban a Népszava újságírójának sikerült Tállai Andrástól megkérdezni, lemondott-e a főszerkesztői tiszteletdíjáról, vagy sem.

- A 2017-es vagyonnyilatkozatomból kiderül majd, jó? - mondta.

- Eszerint nem mondott le a havi félmillió forintól, amit kap?

- Minden benne lesz a vagyonnyilatkozatomban - felelte újfent.

- Főszerkesztőként konkrétan milyen munkát végez a két lapnál?

- Miért, maga nem tudja, mi egy főszerkesztő dolga? - kérdezett vissza.

- Azt láttam, hogy köszöntőt már írt, de egyébként?

- Egy tíz fős szerkesztőbizottság van. Annak a munkáját irányítom, jó? - zárta rövidre a beszélgetést, majd eltűnt az uszoda üvegajtója mögött.
Forrás: nepszava.hu