Tarlós rohant Orbánhoz egyeztetni az olimpiáról

2017. February. 17. 19:48

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István, Budapest főpolgármestere péntek este hosszabb megbeszélést folytatott a budapesti olimpiai pályázat további sorsáról - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az Országházban lezajlott tárgyaláson megállapodtak abban, hogy jövő szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés és a kormány is külön-külön áttekinti a helyzetet.

Ezt követően - még szerda este, de legkésőbb a csütörtöki nap folyamán - Orbán Viktor és Tarlós István újból találkoznak, és megvitatják a további szükséges teendőket.

Mint ismert, pénteken kora délután a Momentum Mozgalom leadta az olimpiaellenes népszavazáshoz összegyűjtött aláírásait a Fővárosi Választási Irodánál (FVI). A Momentum szerint pontosan 266 151 aláírást gyűjtöttek össze az aktivisták.

Ez ugyan több mint a budapesti népszavazás kiírásához szükséges 138 ezer aláírás, de a Fővárosi Választási Bizottság ellenőrzi majd, hogy a leadott íveken hány hiteles aláírás szerepel. Az ellenőrzéskor jelen lehet a Momentum képviselője is.

Az aláírások ellenőrzésére 45 napja van a bizottságnak, tehát ha nagyon elhúzzák, akkor is legkésőbb április 3-ig meg kell születnie a határozatuknak arról, hogy megvan-e a szükséges számú aláírás.
Forrás: Sztárklikk