Török Gábor: nincs igazuk azoknak, akik azt állítják, hogy eldőlt a választás

2017. April. 20. 13:25

Hiába az elmúlt napok eseményei, Török Gábor szerint nincs szó arról, hogy "az embereknél elszakadt a cérna", ilyesmi ugyanis eleve nagyon ritkán történik.

Bár meglepően sokan mentek ki Budapesten az utcára, és az is szokatlan, hogy vállaltan jobboldali emberek is kifejezték csalódottságukat, hiba lenne azt gondolni, hogy trendforduló történt - mondta Török Gábor a Nyugat.hu-nak.

Hozzátette: "Amíg a Fidesz közel kétmilliós tábora nem kezd elolvadni, vagy a kormányváltást kívánó szavazók nem sorakoznak fel egyetlen politikai erő mögé, addig - bármi is történjen a budapesti utcákon - a kormánypárt marad a következő választás esélyese."

A politikai elemző arra számít, hogy a hevület minden oldalon folyamatosan fokozódni fog a választásokig. A kormány igyekszik minél jobban hatni a saját szavazóira, ami egyre több ellenszenvet kelt a kormányváltást kívánókban. Ez katalizálja majd a tiltakozásokat, a zaj, a hangerő és a durvaság is egyre erősödik majd.

Azzal kapcsolatban, hogy meddig hagyja a kormány a hozzá közeli üzletemberek anyagi gyarapodását, az elemző azt mondta: elsősorban az számít, mi segít hatalomban tartani a Fideszt, ez minden mást felülír.

"Bármit elengednek, bármiről lemondanak, ha az veszélyezteti a politikai célt."

Török szerint a szavazók jelentős része csak a kampány során szembesül majd a választási alternatívákkal, így lehetnek majd komolyabb elmozdulások a pártok támogatottságában. Szerinte nincs tehát igazuk azoknak, akik azt állítják, hogy eldőlt a választás, nincs tétje a voksolásnak.

Az elégedetlenségüket a nyilvánossággal is megosztó, jobboldali kötődésű személyiségekről Török Gábor azt mondta: annak ellenére, hogy ők hangot adtak csalódottságuknak, a tábor nagyon lojális, fegyelmezett, összezáró. A háttérben ugyanakkor nagyon sok az elégedetlenség, a bizonytalanság vagy éppen csak az aggódás, hogy valóban jó irányba mennek-e a dolgok.