Válaszolt Aida El-Seaghi a Magyar Idők hazug vádjaira

2017. August. 12. 14:43

Az illiberális orbáni kifacsart demokrácia haszonélvezője és kiszolgálója, a Magyar Idők szerkesztője, újabb szintet ugrott lefelé. Nagy Áron (úgy látszik, a kormánypárti Áronok utaznak a nőkre, ki hajat tép, ki hazudozik), egy igencsak aljas és megtévesztő cikket publikált Aida El-Seaghiról, egy Debrecenben élő, magyar születésű, jemeni származású magyar állampolgárról, aki nem mellékesen megkapta az év önkéntese díjat 2015-ben.

Az, hogy bűn rossz maga a cikk, az egy dolog, hiszen elvileg az újságírást meg lehet tanulni. Az már sokkal nagyobb gond, hogy egy olyan nőt igyekeznek besározni, aki eddig csak adott ennek az országnak. Egy olyan civil homlokára próbálnak célkeresztet rajzolni, aki bár jemeni származású, de itt él, itt dolgozik, adózik és segít. Véleményem szerint ez mindennél aljasabb cselekedet. Tette ezt úgy a Magyar Idők szerkesztője, hogy Aida nem járult hozzá a cikk leközléséhez, nevének nyilvános szerepeltetéséhez.

Aida El-Seaghi interjút adott a Sztárklikknek:

- Beszélt ön a Magyar Idők újságírójával, látta az önről szóló cikket?

- Nem láttam a cikket publikáció előtt, nem ismertem a tartalmát, engem csak arról kérdezett messengeren a Magyar Idők újságírója, Nagy Áron, hogy mit tudok arról, hogy Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) 10 ember embert kirúgott a tolmácsok közül.

- Hozzájárult ön a nevének leközléséhez, illetve a messenger beszélgetés felhasználásához?

- Nem.

- Ennek ellenére a nevét felhasználták a Soros György, illetve a civilek ellen folytatott gyűlöletkampányhoz?

- Igen.

- A cikk megjelenése óta ön a Facebook fiókját is felfüggesztette, miért?

- Azért, mert családom van, és nem akarom őket is kitenni hazug támadásnak!

- Hogy érzi most magát?

- Megalázottnak, megtiportnak érzem magam. Soha nem akartam rivaldafénybe kerülni, éppen ezért az év önkéntese díjat sem akartam elfogadni. Számomra nem szokatlan segíteni másokon, rászorulókon, ezt tettem 2015 előtt, és az óta is.

- Jemeni származású magyar állampolgárként, akinek az édesanyja magyar, hogyan éli meg a gyűlöletkampányt?

- Eddig nem beszéltem róla, mert én is igyekeztem nem tudomást venni azokról a hatásokról, amelyek érnek, de elmondom, hogy igenis érezhető a hatása. 2015 előtt soha nem okozott gondot a származásom, a bőröm színe, de az óta boltban, hivatalokban, az utcán is már megkaptam, hogy menjek haza, ahonnét jöttem, ami lehetetlen, mivel itt születtem.

- A családja hogyan éli meg a gyűlöletkampányt?

- Egyedül nevelem a gyerekeimet, akiket főleg 2015-ben ért támadás a származásuk miatt, nem is értették, hiszen ők is itt születtek, ők is magyar állampolgárok.

- A cikk és az eddigi támadások fényében, gondolkozott már azon, hogy elhagyja Magyarországot?

- Jemenben jelenleg háború dúl, még ha akarnék, oda sem tudnék menni, de én magyar vagyok, miért kellene elmennem?

- Igaz! Mi az, ami legjobban bántja a Magyar Időkben megjelent cikkben?

- Az egész! Jelenleg, hivatalosan a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnak tolmácsolok alkalmanként, felajánlottam a segítségemet, és elfogadták, de azt feltételezni rólam, a munkámról, hogy "visszaéltem a helyzetemmel", azt visszautasítom a leghatározottabban!

- Most mit fog tenni?

- A birtokomban van az a messenger beszélgetés, amit a Magyar Idők újságírójával folytattam, ahol nem járulok hozzá a beszélgetés, de a nevem felhasználásához sem. Így a cikkben közölt hazug állítások, a nevemet ért méltatlan támadás okán, valószínűleg ügyvédhez fordulok, amennyiben ez a mindennapi munkámra, valamint a családom életére kihatással lesz.

Erre mondják azt, hogy no, comment.

Ezt az interjút az interjú alany látta és közlésébe beleegyezett!
Szerző: Lang Alex