Van, ahol már verik a Fideszt

2017. July. 17. 09:16

Annyira elegük volt a település lakóinak belőle, hogy "nyugdíjazták" a korábbi polgármestert. Az eset Orgoványban történt, ahol időközi választást tartottak. A nem egészen 3 500 lakosú bács-megyei községben azért kellett voksolni, mert a kormánypárti polgármester Lóczi Boglárka ellen a teljes önkormányzat összefogott. Inkább feloszlatták a testületet, mint hogy tovább dolgozzanak vele.

A választás azt igazolta, hogy az orgoványi lakosok hasonlóan gondolkodnak, mint a képviselőik. Lóczi ugyanis a négy polgármester jelölt közül csak a harmadik lett. Győzött a Független Gál Szilvia 596 vokssal, második lett Maszlik István 490 szavazattal, a korábbi polgármesterre pedig mindössze 291-en voksoltak.

2014-ben még 686 igent kapott, vagyis jóval több mint a kétszeresét a mostaninak. Ezek alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy most megalázó vereséget szenvedett.

Azt persze nem lehet kijelenteni, hogy a választók a Fideszt büntették Lóczi Boglárka személyében, de az bizonyos, hogy a kormánypártnak illik (illene) elgondolkodnia azon, hogy hogyan verhették meg ennyire a jelöltjét.
Szerző: Herczeg Ármin