A gyilkos döfés

2017. April. 03. 16:20

Extázisban vagyok. Ezt választottam, pedig lehettem volna brutális is, de az nem igazán nőies. Semjén Zsolt bólogatásügyi miniszterelnökhelyettes állított választás elé.

Megmondta, hogy a kampány egyrészt extatikus, másrészt brutális lesz illetve van. Az extázisra van elég okom, nem panaszkodhatom. Most pl. az bűvölt el, hogy a kormány mennyire figyel minden egyes állampolgárra és intézményre.

Lassan szinte mindnyájunkra külön testreszabott törvényt hozat, ilyen-olyan lexeket. Kinek-kinek érdeme szerint, legyen szó sörről, kaszinóról, egyetemről, hirdetőoszlopról, tévéállomásról. A parlament hol bérgyilkosként vagy legalábbis bérpofozóként működik, hol bérpuszikat osztogat egy-egy törvényben a kiszemelt csókosnak.

Most a CEU került sorra, ő kapja meg a Lex CEU-ban a gyilkos döfést.

Csak az csökkenti extázisom hőfokát, hogy a másik miniszterelnökhelyettes, akihez minden tartozik, kivéve Rogánt, mert érte még ő sem hajlandó tartani a hátát, nyugtatólag idézte Orbánt: az a baj ezzel az országgal, hogy 120/70 helyett folyton 160/110 a vérnyomása, pedig nem kéne mindentől a plafonon lenni. Pláne nem a CEU-ért- tette hozzá magánszorgalmúlag a helyettes. Ez igazán figyelmes tanács volt a miniszterelnök úr részéről, igaz, ebben ki is merült minden, amit az egészségügyért tenni kíván.

Elég szomorú, hogy nem mindenki figyel az intelemre, és vérnyomásával mit sem törődve hőzöng a CEU miatt az MTA elnöke, számos szakkollégium, köztük a Fidesz bölcsője: a Bibó is, a szakszervezetek, a hazai és nemzetközi sajtó, a világ számos Nobel-díjasa stb.

Még a pártok sem nyughatnak. Az egyiktől pl. ezt olvastam: "Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat... Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz erre a támogatásra." Ezt egy nagyon meggondolatlan párt mondta: a Fidesz, 1992- ben.

Borzasztó, mennyire nem törődtek a vérnyomásukkal!
Szerző: Lendvai Ildikó