A miniszterelnök úr világosan fogalmazott

2017. May. 25. 05:46

Hiába, ha nem beszélnek velem elég keményen, hajlamos vagyok csak elröhigcsélni a dolgot. Először így tettem akkor is, amikor Németh Szilárd ismét nagy felismeréssel örvendeztetett meg "Aki teleszüli a világot, azé a világ:" Ekkor még csak azon viháncoltam, hogy a világ eszerint a guppiké és a mezei pockoké.

A guppi elevenszülő hal, 4-6 hetente produkál egyszerre 10 kis halat, a nőstények gyakorlatilag folyton terhesek, Németh Szilárd őszinte helyeslésére.

A mezei pocok egy évben akár 10-szer is ellik, 5-10 kölyköcskét, amelyek már kéthetes korukban ivarérettek, és kezdik az egészet elölről. Hajrá, pockok.

De aztán kénytelen voltam komolyan venni az ügyet, és haptákba állni, mert az alelnök úr megfellebbezhetetlen tekintélyre hivatkozott: "A miniszterelnök úr világosan fogalmazott... 2030-ra növekedést kell produkálni". Éppen 30.000-et, se többet. se kevesebbet. Ha már megvan, mindenki azonnal hagyja abba.

Most már nincs mese. Senki nem húzhatja ki magát. Elvégre ha Soros 87 évesen irányítani tudja a világot, én ennél némileg ifjabban miért ne tudnám teleszülni? Az lesz a munkamegosztás, hogy én szülök az előtérben, ő meg háttérhatalmat képez. Nemcsak a húszéveseké a világ.

De van jobb ötletem is. A népesség növekedéséhez az is kell, hogy ne siessünk halni. Pl. kórházi várólisták, leromlott egészségügy és egyéb körülmények miatt. Az uniós átlaghoz képest nálunk a férfiak 6 évvel, a nők 5 évvel korábban halnak, riasztóan hátul kullogunk a sorrendben.

A magam részéről tehát annyiban tudnék hozzájárulni az ügyhöz, hogy közös erőfeszítésünk esetén igyekszem minimum 2030-ig élni.

Vagy jöjjenek mégis a guppik és a mezei pockok.
Szerző: Lendvai Ildikó