Kisorsolunk egy meghívót a következő Békemenetre

2017. July. 14. 08:55

Ha a CÖF nem volna, ki kellene találni. Vagy nem. Közleményei, mint a dúsan terített asztal: sokan találtunk rajta csemegézni valót.

Most éppen az hiszterizálta őket, hogy a Majtényi László vezette Eötvös Károly Intézet nem egyesületi, hanem nonprofit társaság-formában működik, ezért a kormány nem tudja levadászni a civil szervezetekre vonatkozó törvénnyel.

A CÖF szemében el nem évülő bűn, hogy Majtényi a demokratikus pártok köztársasági elnökjelöltjeként leiskolázta Ádert és pártját: "Majtényi túlértékelt egója önkielégítésére képes volt gátlástalanul elindulni a köztársasági elnök- választáson".

Tényleg szörnyű gátlástalanság. A rossz példa nyomán talán még az ellenzéki pártok sem átallanak elindulni a választáson. Pláne, hogy Majtényi zenekísérettel önkielégített, ez már kész Szodoma: "Zenéjéhez összekötő lépésekkel a CÖF-re való hivatkozással próbálja a polgárok figyelmét elvonni".

Azt nem tudni, hogy a zenés összekötő lépések mitől vonták el a polgárok figyelmét, talán magától a CÖF-től, de most aztán jól helyreteszik a Majtényi-féle bagázst: "A CÖF-CÖKA közjót segítő közhasznú tevékenysége és az Eötvös Károly Intézet-féle 'jogvédők' között a távolság olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől."

Ugorjuk át, mit jelenthet a "távolság", ami "messze van",.engem már az is megnyugtat, hogy eszerint az EKINT és a CÖF nagyon különböznek egymástól. Nagy baj volna, ha nem így lenne.

Akik pedig kitalálják, hogy a közlemény szerzői szerint "Makó" és "Jeruzsálem" közül melyik a CÖF és melyik a Majtényi-intézet, azok között kisorsolunk egy meghívót a következő Békemenetre.
Szerző: Lendvai Ildikó