Szedik le a Sorost

2017. July. 16. 14:48

Nagyon remélem, hogy ez a Soros gyorsan tanul. Alig pár hete volt megemészteni, hogy nem nevethet, legalábbis a végén nem, pedig ennek a vircsaftnak a végén többünknek kedve lenne hozzá.

Ha eddig nem memorizálta a tilalmat, most már mindegy. Ripsz-ropsz szedik lefelé a plakátokat. Annyira összefirkálhatták őket, hogy a hatóságok valószínűleg félreolvasták a feliratot, Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a vébén.

Így aztán tépik őket lefelé, nehogy Soros portréja itt nevessen a vébén. Még úgy nézne ki, mintha kiröhögne minket, hogy a fél ország azt számolgatja: mi került az ugrótoronyban 6 milliárdba, a megnyitón pedig több, mint 3-ba? (Szerintem Áder beszéde, mert az volt messze a legjobb.).

Szóval, szedik le Sorost. Vannak, akik úgy vélik, nem a vizes vébé, hanem Netanjahu látogatása miatt, aki ugyan szintén utálja az öregurat, de talán mégsem méltányolná igazán a plakátokra firkált sárga csillagokat meg a büdöszsidózást.

Azért én mégis inkább a vizes vébére tippelek, amiről már a New York Times-nak is az 1936-os berlini olimpia jutott eszébe. Természetesen nincs igazuk, mert Berlinben ugyan tényleg leszedték az olimpia idejére a gyalázkodó feliratokat, sőt a legdurvább antiszemita szennylapokat is a standokról, de ott még törvényt is felfüggesztettek a vendégek kedvéért.

Például rájuk erre az időre nem volt érvényes a homoszexualitást büntető jogszabály.

Na most nekem ennél szélesebb körben volnának ötleteim, mely törvényeinket kellene felfüggeszteni, ha a szebbik arcunkat akarjuk mutatni. Mondjuk újra járhatna a rokkantaknak nyugdíj, adómentes volna a minimálbér, nem nálunk kapnák Európában a legrövidebb ideig a munkanélküli ellátást, megszűnne a KLIK, az önkormányzatok visszakapnák a tulajdonukat, békén hagynák a civileket, a helyére kerülne a Károlyi- és a Lukács-szobor, eltűnnének a Horthy nevét viselő utcatáblák.

Csak két hétre, de így volt ez Berlinben is. Ennyi vakáció nekünk is járna.

Aztán újra NER és plakátok, és a végén, a vébé végén megint nem hagynak senkit nevetni. ...
Szerző: Lendvai Ildikó