Magyar betegek és nővérek: Don't worry, be happy.

2016. November. 05. 08:31

Dübörög a kormánycsatornákon: ma Magyarországon európai szintű betegellátás van! Csökkent a nővérek és orvosok elvándorlása... ( Persze! Már nincs aki elmenjen...) És nem volt még ilyen béremelés európai viszonylatban.

Nem csak hazánkban nem történt hasonló, de még Európa szerte sem nagyon léptek ekkorát - nyilatkozta Rétvári Bence és azóta is egymást überelik a propaganda nyilatkozatok... Minden héten más és más sikertörténet hallható!

Mint a mesékben, aztán bekerülünk a rendszerbe, és ébresztő, a bilibe lóg a kezünk... illetve az ágytálba, ha volt aki odahozza!

Mégis néha-néha felbugyog a valóság, amit nap mint nap él meg a beteg és az egészségügyi személyzet. Elsősorban azokon az osztályokon van ápolói hiány, ahol nagy a munkaterhelés, sok a teljes ápolásra szoruló betegek száma...

"Kevés az ápoló: nagyjából 150 embert azonnal felvennének a pécsi klinikákra"

1: "A helyzet kezelhető az osztályok ideiglenes összevonásával" - igen, minden helyzet kezelhető az egészségügyben, hisz a nővérek mindig mindenre kötelezhetőek. Budapesten is van kórház, ahol a szemészet és az urológia együtt működik. (A magyar Nővér és a magyar egészségügy találékony!)

2: Az elmúlt időszakban több alkalommal is eljutottak a szakemberhiányból fakadó szomorú történetek: a kevés munkaerő miatt sok esetben nem jut elég idő a betegekre"- hát hogy ez az információ nem az M1 és nem az M2 és a Happy csatornákon jutottak el, az biztos! Hisz ott csak azt halljuk, hogy ma Magyarországon európai szintű betegellátás folyik.

Nem jut elég idő? Még bekerülni sem tud az idős, elesett, ápolásra szoruló, hisz azt mondják, nem beteg, csak idős, így menjen a szociális intézményekbe vagy egy idős otthonba.

Infúziót ott is kaphat kiszáradás ellen... Hisz szintén ápolónők dolgoznak a rendszerben - dolgoznának, ha lennének. Hely nincsen, hiszen létszámhiány miatt ágyakat kellett megszüntetni. Vagy olyan túlzsúfoltság van, hogy szintén nem jut idő...

Az idős, elesett, legkiszolgáltatottabb embereknek esélyük sincs a gondozásra! Ha van némi megtakarított pénze, esetleg bekerülhet egy fizetős szeretetotthonba. De oda is kihalásos alapon megy a bekerülés.

Jelen kormányfőnk felvetése volt: igen is, éljen a három generáció együtt és a gyermeknek kötelessége ellátni szülőjét!

Boldogan ápolnák szüleiket a ma 40-50 éves korosztály, ha éppen nem másod állásból a harmadállásba rohannának. Mert nem tudják családjukat a mai minimálbérből eltartani... A család fenntartásáért küzdenek.
Hát ez ma a nagy magyar valóság! Az idős, a beteg, a kiszolgáltatott... selejt!"Ugyan a helyzet nehéz, a klinikákon mindent megtesznek, hogy megfelelő színvonalon végezzék a hivatásukat." - azok a nővérek, akik 220- 260 órában állnak az ágy mellett.

"Az ápolóhiány miatt kritikus a helyzet a jászberényi kórházban. Akár 25 ápolót azonnal feltudnának venni... Jelentkező azonban nincs. Ráadásul más városból sem tudnak egyszerűen nővéreket felvenni, mert a kórház nővérszállója 10 évvel ezelőtt bezárt. Így a legtöbben a következő nappal együtt vállalják az éjszakai műszakot, hogy ne kelljen kétszer utazniuk, emellett rendszeresen túlóráznak is.

"...a következő nappal együtt vállalják az éjszakai műszakot..."
Valaki figyel? Tudják ez mit jelent? Ott állni 24 órában! Igen! Ez van ma a magyar egészségügyben!

Minden vezető tudja! Tudja a szakszervezet, tudja a kamara, tudja mindenki aki benne dolgozik és csak nyomják - nyomják az érdekvédők, mint a kormány jó szócsövei, hogy itt minden működik!

Nincs még egy ilyen ország! Hát ez biztos! Nincs még egy ilyen elembertelenedett, kisemmiző, vezetésében megalkuvó, saját érdekeit néző hazug ország!De a megoldás megint megvan! "Megint teljesen felforgatják a magyar kórházakat."

"Kétszer nem lépsz ugyanabba a folyóba" (Kr.e. 6. század, Hérakleitosz )
Szerző: Sándor Mária