"Pénzzel, hatalommal, embertelenséggel végzünk ki titeket!"

2016. October. 30. 18:36

Egy idős, tapasztalt, nagy tudású és végtelenül szomorú "örök harcossal" beszélgettem a nyáron, aki már megélt egy pár dolgot... Azt tanácsolta: "Állj meg Mária, mert nagyon nehéz idők jönnek! A történelem ismétli önmagát..."

Szeretem az idősebb generációt meghallgatni és a véleményüket kikérni. Kérdeztem:
- Te feladtad?
- Nem! De alkuk kellenek, mert különben megölnek... így- vagy úgy... Foglalkozz az egészségüggyel, ne menj tovább...

Más azt kéri rajtam számon, miért csak az egészségügyért megyek. Idős barátomnak ugyanazt feleltem, mint mindenki másnak: amíg egy Társamat, barátomat jogtalan sérelem éri, addig megyek!

Van egy ország:
-Ahol a munkás kéz nem érték!
-Ahol már nincsenek jól képzett szakmunkások, mert nincs iskolájuk- akik voltak, más európai országokban boldogulnak.
-Ahol idegenben építenek házat szakértő kezek, ahol a vendéglátósok is menekülnek, ahol másod, harmadállásban dolgoznak az eladók, rég túlteljesítve teherbíró képességüket.
-Ahol az ember nem érték: ahol az egészségügy, az elesett, kiszolgáltatott nem fontos, ahol a haldoklót magára hagyják, és a rákos beteg esélyt sem kap.
-Ahol az oktatást korlátok közé akarják szorítani, az oktatót beakarják szabályozni, az általuk kitalált etikai kódexeket bevezetni, a gyermekek tudását manipulálni.
-Ahol meghatározzák ünnepeidet- és ünnepnapjaidat.
-Ahol emberek százai kerülnek utcára munkanélküliként, majd visszafoglalkoztatják őket közmunkába.
-Ahol a művészet, ha nem tartalmaz értéket, kötelezővé teszik felnőtt embereknek, hogy szabadnapjukon ott lelkesedjenek.
-Ahol a sajtónak megszabják, hogy mit írhat le, mert ha nem a rendszert szolgálja, egyik napról a másikra megszüntetik.
-Ahol többgyermekes családok nyomorognak és turkálóból öltözködnek...


Fotó: Népszabadság


Lyukas cipőben, éhesen álltak a becsülettel dolgozó Kolléganőim hónap végén úgy, hogy a ledolgozott óráik nem voltak kifizetve. Senkit nem érdekelt! És a mai napig nem érdekelne senkit, ha bátor nővérek nem húznak fekete ruhát. Mert a Nővérek, szolgálnak! Önzetlenül, a kiszolgáltatott EMBEREKET! És ha már a gyermekének se tud enni adni, akkor elhagyja az országot.

A szakszervezet és érdekképviseletek a kormány támogatásával, szolgálati autóval, sofőrrel, képviselik önmagukat. Most behódolva megint, mint kormánypárti képviselők, éltetik a kormány megosztó és minimális "szájbefogó, szalámizó " béremelését.

Szuper-kórházak? Orvos és nővér nélkül? Meddig bír egy nővér, havi 220- 240 órában állni az ágy mellett? 56 milliárd forint uniós forrás érkezik az egészségügybe.

Mi lett volna, ha a stadionok és útépítés mellett (vagy talán helyett?) ezeket az összegeket előbb kérték volna le! Mert lehetett volna! De nem tették, szándék se volt rá! A haverok zsebét tömni, előrébb való volt!
Felépíteni, jól felépíteni az őket kiszolgáló háttérszemélyzetet, majd a többi "kisembert" a félelemben és elnyomásban tartani.

Erre tökéletesen jók az alacsonyan tartott bérek, a közmunkásokkal való munkamegoldás.És ha valaki szólni mer, nem csak őt, hanem a környezetét is ellehetetlenítik.
Vidéki kolléganők jelezték, nem mernek fekete pólót húzni, mert még a férjüket is elbocsájtják a munkahelyükről.

De már nem csak az embereket nyomorgatják, a szólásszabadságot - sajtószabadságot is teljesen megszüntetik.
Egy demokratikus országban, van kormánymédia és ellenzéki média. Ebben az országban viszont a legnagyobb ellenzéki lapot, egyik napról a másikra ki lehet végezni, csak azért, mert le merte írni a valóságot?

Ünnepeikre, bértapsolókat hozatnak. Pénzért.
Több százan kerülnek minden nap az utcára, ha nem teljesítik az előírt feltételeket. Így egyre több a megalkuvó ember, a beletörődő, a félő...
Egyre többen kényszerülnek behódolni a jelenlegi rendszernek, de valójában a szívük mélyén érzik, nem jó ez így, de a félelem, a kiszolgáltatottság, nagy úr!

Milyen lehet egy olyan médiában dolgozni, ahol nap mint nap a valóság meghamisítása történik? Ahol látom még a szemekben a csillogást, de a félelmet, a szégyent is.
Hát tudom, a barátaim nem fognak ebben részt venni! Tudom! Lehet, a Fedél Nélkül hivatalos újságírói lesznek és egymás mellett állnak majd kéregetve - de soha, ezt a rendszert kiszolgálni nem fogják!
"Én is voltam olyan, mint Te, Te is lehetsz olyan, mint én." (Benedek Panni- Fedél Nélkül)


A Magyar Időknél jártam. Igen, én mint a Népszabadság Respekt díjasa, igen, én elmentem az "oroszlán barlangjába".

Voltam sok más médiumban, ahol szívből dolgoztak az emberek. Népszabadság, 168 óra, Vasárnapi hírek, Szabadföld, HVG... és sorolhatnám.
Nem feladatot teljesítettek, nem előre megírt szöveget kellett korrigálniuk...
Miért van az, hogy a kormánypárti médiánál úgy kezdi vagy fejezi be a riportot egy újságíró, hogy védekezik emberileg? "Én csak egy feladatot teljesítek".
Én megértem! De egyszer Te leszel az áldozat. Mert engeded- és engedsz!

Milyen lehet végignézni, hogy kivégzik kollégáidat és te ettől nagyobb bért és előmenetelt szerzel? Milyen ország az, ahol több száz ember egyik napról a másikra csak azért mert a valóságot megírta és fényképezte, az utcára kerül és ezt sunnyogva, lapítva nézik végig a haszonélvezői.

Támadnak politikusra, civilre, mindenkire, aki hangot mer adni nemtetszésének.

Kedves idős barátom, nem állhatok, nem állhatunk meg! Éppen azért, hogy a történelem, ne ismételje önmagát!

Fotó: Népszabadság


A Tanítanék civil mozgalomból már többeket kikezdtek. Most jövünk mi.

A Magyar Idők újságírójának kérdéseire a válaszaim:

-Igen, minden politikussal kapcsolatban állok. Igen, ezt láthatjátok az ellopott gépemen! És hallhatjátok a lehallgatott telefonomon! Igen, Gyurcsány Ferenc volt az első ember aki felhívott, hogy segíthet-e valamiben (Úgy, hogy tudja, nem vagyok DK-s, és mégis, az aktivistáim között vannak DK-sok, és MSZP-sek, és LMP-sek,
és PM-esek, és igen, jól elférnek egymás mellett!) Köszönöm szépen, nem! - volt a válaszom. Csak ugye ez nem hír!

Fogadtam-e el politikusoktól pénzeket: Nem! Ez sem hír! (Nem is tudom, mi lesz hír értékű...)

Hány szervezetem van?
A Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság- Sándor Mária és Társai Egyesület. És hogy ne tudjanak szalámizni minket, létrehoztuk a Magyarországért Mozgalom civil ernyőszervezetet. www.magyarországért.hu

Miből élek? Milyen befizetések vannak az Egyesületnél?
Dolgozom a Szociális szférában és az Egyesület pénzei az emberek kicsinyke adományaiból vannak. Pontosan követhetőek.

"Hazavágott" minket a betörés, és fél a kislányom! Már kikészítette az ablakba a kis ékszereit, hogy legközelebb ne járják át és forgassák fel a lakást. Mert akkor édesanyának megint napokig takarítania kell.


Ja, és hogy a "sajtósom" is ingyen dolgozik nekem? Igen, mert Ő is a Társam! A Sztárklikk tulajdonosa. Most az Ő újsága következik?

És nem akarok politikus lenni, vissza megyek a szakmámba, egy becsületes, tiszta egészségügybe, ahol AZ EMBER AZ ÉRTÉK ! Már mindent "rám húztatok". Most, mi következik?

Mi maradunk! És bár mi vagyunk a "kisebbség" , nem járunk helikopterrel, és nincs szolgálati autónk és napi 20 órában dolgozunk, de maradunk! És soha nem adjuk fel!

Ki lesz a következő? Még nem tudjuk... De vigyázzatok, a kisemmizettek vagyunk már többen!
Respekt Magyarország!
Szerző: Sándor Mária