Répa mese a magyar egészségügyben...

2016. November. 25. 08:45

Gazdag a mi egészségügyünk! Ha egy kicsit figyelünk - észrevesszük a teljes azonosságot, a magyar politikai elit és a magyar egészségügyi vezetésben, kórházi szinten is!

Mindenki ismeri az orosz népmesét:

...egérke húzza cicát, cica húzza a kutyát, kutya húzza az unokát, unoka húzza a nagyanyót, nagyanyó húzza nagyapót, nagyapó húzza a répát...Némi hasonlóságot véltem felfedezni az orosz népmese és a mai "magyar népmesék" - a kormánytévében az esti híradóban és eme történetek között : "...Közben azonban a "mi kutyánk kölykei" legfeljebb azért izgulhatnak, vajon hány hónapra nyerik el újra meg újra a nagyurak kegyét és kapnak hosszabbítást a zsíros
megbízásokból
.

A haver, a kiszolgáló személyzet, aki hűséges volt, remeg, hogy pozícióit megtarthassa.

A magyar egészségügy ugyan így működik... Ha egy kórházigazgatót leváltanak és új lesz kinevezve, az a régit, vissza alkalmazza "tanácsadó igazgatónak", vagy "helyettes igazgatónak", vagy bárminek csak ne veszítsen pozíciót és pénzt... sokan, ezt nyugdíjasként teszik.

Van a főigazgató, orvos igazgató, stratégiai igazgató, kinevezett igazgató, helyettes igazgató, gazdasági igazgató, orvos igazgató, ápolási igazgató, szakmai igazgató, minőségügyi igazgató, oktatási és tudományos igazgató... és ezek helyettesei... Bármelyik kórház honlapján lehet tájékozódni!

Igazgatókból jut bőven, ugye tudjuk... Mellette még ilyen - olyan kamarai vezetéseket is ellát, tehát részt vesz a kórházi vezetésben és egyben az érdekvédelemben is!

Elsősorban: a saját érdekei védelmében és az őt kiszolgálók érdekeinek védelmében.

Ugyan ezt látjuk, az egészségügyi pályázatoknál is! Mindenki felel mindenért, megbízási szinten! És valójában? Mikor, melyik igazgató volt számon kérve, elszámoltatva, ellenőrizve?

Minőségügyi igazgató? Visszacsatolás - az nincs! Így folynak el az uniós pénzek is!

Erről is lehet írni egy mesét: Egyszer volt- hol nem volt! - pénz a magyar egészségügyben.

Már annyian akarják húzni azt a répát, hogy óriási lesz a hátrazuhanás...
Szerző: Sándor Mária