Hosszú Katinka mégis vállalja

2017. March. 16. 17:00

Hosszú Katinka két év után újra feltűnt a 2017-es világbajnokság reklámarcai között, és mint kiderült, csak Gyárfás Tamás miatt maradt távol az esemény támogatásától - adja hírül az InfoRádió.

Vasárnap avatják fel a budapesti vizes-világbajnokság visszaszámláló óráját az Erzsébet téren, és a szerkezetről a leplet mások mellett Hosszú Katinka rántja majd le. Mindez azért érdekes, mert a háromszoros olimpiai bajnok úszónő 2015-ben épp a budapesti vizes világbajnokság első reklámfilmje okán veszett össze végleg Gyárfás Tamással, a Magyar Úszó Szövetség akkori vezetőjével, aki ingyen kérte szerepvállalásra.

Mióta Gyárfás januárban távozott a sportág vezetéséből, megváltozott Hosszú hozzáállása is: előbb felavatta a vb-nek - és az úszóiskolájának - otthont adó Duna Arénát, majd immár deklaráltan újra megjelent a világbajnokságot reklámozó sportolók között.

A 24.hu megkérdezte Hosszú Katinkát, hogy korábban miért nem volt hajlandó beállni az eseményt arcukkal is tevőlegesen támogató sportolók közé. A sajtósa, Tóth Fanni közölte: Hosszú problémája kifejezetten Gyárfás Tamás személyéhez kötődött, a sportolókkal szembeni hozzáállását kifogásolta.

"Katinka mindig is úgy gondolta, hogy a hazai világbajnokság hatalmas esemény az életében, arról pedig nem tehet, kettejük kapcsolata, az üggyel szembeni háttérbehúzódása miként lett kommunikálva a szövetség akkor vezetése által. Katinka mindig is szerette volna személyével is támogatni a világbajnokságot, de ez kifejezetten emiatt nem történhetett meg. Most, hogy jóval sportolóközpontúbb a vezetés, Katinka is örömmel áll be a világbajnokság támogató csapatába. Valamennyi sportolóval van szerződése a Budapest 2017-nek. Az idei év eleje óta Katinkával is" - mondta Tóth Fanni.
Forrás: InfoRádió