Hosszú Katinka meglepő vallomása

2017. July. 14. 07:19

Az úszóversenyek már a medencébe ugrás előtt eldőlnek - mondta Hosszú Katinka a CNN-nek adott interjúban.

Az amerikai hírtelevízió stábja Budapesten, a Duna Arénában látogatta meg a háromszoros olimpiai bajnokot a vizes világbajnokság előtt.

Sok úszó számára pokoli élményt jelent a last call roomban tartózkodni, ahol már egyedül, edzőik nélkül vannak, és ahonnan a versenyekre szólítják őket.

Hosszú Katinka azonban kivételt jelent. A 28 éves úszó szerint a versenyek főleg fejben dőlnek el, már azelőtt, hogy beugranának a medencébe, vagy egyáltalán belépnének az arénában.

"Egy verseny előtt alapvetően minden a last call roomban dől el. Attól függ, hogy fogsz versenyezni, amilyen mentalitással oda bemész. Úgy alakul minden, amilyennek elképzeled" - mondta.

Ahogy kilép a szobából, és elindul a rajtkő felé, a pszichológiai felkészülés csak fokozódik.

"Ahogy kilépek, nem látom még a közönséget sem. Nem hallok semmit. Általában zenét hallgatok, a saját zónámban vagyok" - fejtette ki.

A CNN felidézi, hogy edző-férjével, Shane Tusuppal hogyan változtatták meg a felkészülését a sikertelen londoni olimpia után, amikor abban sem volt biztos, hogy folytatni akarja a pályafutását. Hosszú azt mondta, amikor a rajtkövön áll, akkor nem Katinka, hanem Iron Lady.

"Katinka a szállodában vagy otthon marad a személyes ügyeivel, az Iron Ladynek pedig nem lehet kifogása, harcolni kell, hogy kihozzam magamból a legtöbbet" - emelte ki, hozzátéve, Tusup ilyenkor nem a férje, hanem az edzője.

Az interjúban beszélt nagyapjáról, Bakos Lászlóról is, aki már négyéves korában azt mondta neki, olimpiai bajnok lesz, és aki 13 éves koráig az edzője is volt szülővárosában, Baján.
Forrás: InfoRádió / Sztárklikk