Izrael-Magyarország, van esélyünk?

2017. June. 19. 15:43

Sorsoltak a nemzetközi kupákban, két focicsapatunk is izraeli ellenfelet kapott. Nagy meglepetése lenne, ha bármelyik is tovább jutna. Ez van.

A bajnok Honvéd alaposan megjárta, hiszen a Hapoel Beer-Shava lett az ellenfél.

Mielőtt bárki legyintene, hogy erről a csapatról még sosem hallott, pár infó: a Hapoel 13 pont előnnyel nyerte meg az izraeli bajnokságot. Tavaly is ők győztek, amely után eljutottak az Európa Liga csoportkörébe, ahol a Southamptont, és az Intert is megelőzték. (Ezek ugye már ismerősebb csapatnevek.) A Honvédnak még akkor is kevés esélye lenne ellenük, ha nem hagyta volna ott őket a bajnokság után az edzőjük, és ki tudja hány játékosuk.

Izraeli csapat jutott a Vasasnak is, mégpedig a hatszoros bajnok Beitar Jerusalem. A gárda szurkolói nagy csalódásként érték meg, hogy csak a harmadikok lettek legutóbb. Nyilván az EL-ben akarják kárpótolni őket, sajnos éppen a piros-kékek ellen. Öt minőségi idegenlégiósuk van, így a Vasasnak vajmi kevés az esélye a továbbjutásra.

Jóval sanszosabb a Videoton, amely a máltai Balzan FC ellen kezd. Bár Andorra óta tudjuk, hogy a magyar focistákkal bármi előfordulhat, ebből a párharcból azért csak a magyar csapatnak kellene továbbjutnia. Ha ugyanis a máltai ezüstérmes kiveri a kupából a Vidit, akkor az tényleg mindennek az alja lesz...

A Ferencváros az elmúlt években nem kápráztatta el a szurkolóit, és most is veszélyes ellenfelet kapott. A lett Jelgava tavaly a Slovan Bratislavát is búcsúztatta, az pedig semmivel sem rosszabb csapat a Fradinál.

A Sztárklikk tippjei:

A Honvéd és a Vasas kiesik, a Videoton továbbjut, a Fradit meg majd meglátjuk...
Szerző: Kancsal