Letöltendő börtönt kérnek a bundázó magyar focistákra

2017. April. 20. 22:28

Letöltendő börtönbüntetést javasol a fellebbviteli főügyészség a bundabotrány első- és másodrendű vádlottja ellen - tudta meg a Magyar Idők.

A vesztegetés miatt első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt Kenesei Zoltán és Lázár Mátyás három hónapon belül ismét a bíróság elé állhat.

A bundabotrány miatt a korábbi élvonalbeli labdarúgót, Kenesei Zoltánt a börtönbüntetés mellett pénzbírsággal és 1,2 millió forintos vagyonelkobzással is sújtaná a vádhatóság, és a másodrendű vádlottat, Lázár Mátyást is börtönbe küldené, indítványozza a közügyektől való eltiltását, valamint pénzbüntetésre és 1,2 millió forint vagyonelkobzásra kötelezné. További hét vádlott esetében az elsőfokú ítélet szerint hatályon kívüli helyezést és új eljárást indítványoz az ügyészség - árulta el a Magyar Idők kérdésére Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője.

A Fővárosi Törvényszék Kenesei Zoltánt hat, Lázár Mátyást hét hónap szabadságvesztésre ítélte, mindkét esetben három évre felfüggesztve, "gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette" miatt.

A bundabotrány 2011 nyarán robbant ki, az ügyészség szerint a magyar és külföldi tagokból álló bűnszervezet összesen harminchárom mérkőzést manipulált. Tizenöt- és negyvenezer euró közötti összegekben fogadtak, a megvesztegetett játékosok alkalmanként ezer és tízezer euró közötti összeget kaptak a csalásban való részvételért.
Forrás: InfoRádió