Risztov Éva egyetlen kartempót sem tett a visszavonulása óta

2017. August. 07. 14:45

Risztov Éva, a világbajnokság nagykövet asszonya teljes erővel a budapesti masters-vb népszerűsítésén dolgozik, a DIGI Sport híradójának pedig azt is elárulta, hogy a vízbe egyáltalán nem vágyik.

London hosszútávúszó olimpiai bajnoka idén februárban visszavonult, de újra aktívan népszerűsíti a sportágat. A vízbe ugrás ugyanakkor nem igazán vonzza. "Biztosan nagyon népszerű lenne, ha egy vízilabdapályára becsobbannék, de én azt gondolom, többféleképpen lehet népszerűsíteni a sportágat. Most elhatároztam, hogy befejezem a pályafutásomat, és a partról szeretném segíteni a sportot, és azokat az embereket, akikkel együtt dolgozom" - nyilatkozta a 31 éves Risztov a Sport 24-nek.

De vajon meddig tart a "víziszonya"? "Az ember soha ne mondja azt, hogy soha, biztosan eljön az idő, amikor visszamegyek az uszodába, de gyakorlatilag a befejezésem óta nem láttam medencét, és nem tettem meg egyetlen gyors-, hát-, mell- vagy pillekartempót sem. Biztosan eljön az a pillanat, amikor hiányozni fog, de most jelenleg egy teljesen más területen vagyok, és abban szeretnék maradandót alkotni."


A célja, hogy minél jobban sikerüljön a hétfőn elkezdődött masters-világbajnokság. "A Millennium vízilabdacsapat indulása egy igazi kuriózum, hiszen összeáll az a gárda, amely több olimpián keresztül szállította nekünk az aranyakat. Az ő játékuk hatalmas élmény lesz."

Szerinte az úszóversenyeket is mindenképp érdemes lesz követni, kiemelte a 200 méteres mellúszás és a 200 m vegyesúszás futamait, amelyeken a 90-es évek nagy bajnokait láthatják majd a nézők. "Nyilván már nem úgy néznek ki, mint a jelenlegi versenyzők, ettől függetlenül, szerintem egy hatalmas élmény lesz a régieket újra látni."
Forrás: DIGI Sport – Sport 24 híradó