Röhej Felcsúton: egy darab játékost nem tudtak kinevelni a szezonra

2017. August. 07. 08:37

Amikor Orbán csapatát összegrundolták, az volt a kimondott cél, hogy olyan fiatal játékosok alkossák majd a keretet, akiket a felcsúti akadémián neveltek ki. Na ez az, ami nagyon nem sikerült.

A Nemzeti Sportban megjelent egy cikk, amelyből kiderül, hogy az idei szezonnak összesen 17 új, vagy kölcsönből visszaérkező játékossal vágott neki a PAFC. A regimentben a teljesség igénye nélkül, van Maliból érkezett srác, éppúgy, ahogyan belga, vagy szlovén. Jött játékos az Újpestből, az MTK-ból, a Vasasból és a Fradiból is. Egyetlen egy helyről nem érkezett senki a Puskás Akadémia felnőtt keretébe: a Puskás Akadémia utánpótlás csapataiból.

Vagyis a több milliárd forint közpénzből (TAO) életben tartott felcsúti klubnál képtelenek voltak egyetlenegy olyan fiatalt kinevelni, aki bekerülhetett volna abba a játékoskeretbe, amelyik amúgy nem villog az NB I-ben.

Oly annyira nem, hogy a PAFC négy meccs után egy ponttal a tök utolsó az amúgy nem túl erős (visszafogott fogalmazás) magyar bajnokságban.

Adódnak a kérdések: mi a csudát csinálnak a felcsúti klubnál? Minek van az aranyáron működtetett akadémia? Hol vannak az ígért tehetségek?
Szerző: Kancsal