A játszma még nem dőlt el

2017. June. 09. 06:36

Nem panaszkodhatunk az elmúlt évre. Igazán bővelkedett meglepetésekben. Mindenki biztos volt benne, hogy az angolok maradnak az Unióban, ehelyett a kilépésre szavaztak. A közvéleménykutatásokat simán nyerte Clinton, csak az elnökválasztást bukta el.

Mindenki azzal riogatott, hogy Hollandiában a szélsőjobb letarolja a pályát, ehelyett labdába se rúgtak. Ausztriában vigaszágon próbálták betuszkolni a szélsőjobboldali jelöltet az elnöki székbe, de minden fáradozásuk hiábavalónak bizonyult.

Merkelt a menekültválság után mindenki temette és most erősebb, mint valaha. Arra is sokan fogadtak volna, hogy Franciaországban Le Pen veri szét a demokráciát és ha nem is az elnökválasztáson, de a most következő választásokon tarolni fog, ehelyett - a jelek szerint - Macron alig létező pártja fog tarolni.

És sokan temették Európát is, de ha jól látom most éppen az integráció mélyítése indult el. Persze csak azoknak, akik Európában képzelik el a jövőjüket.

És most hatalmasat bukott T. May is. Vabankra játszott, amikor kiírta a választásokat, azért, hogy stabil többséget szerezzen a kormányzáshoz. Ehelyett nemhogy stabil többséget nem szerzett, hanem- szemben az eddigiekkel - egyedül nem is tud kormányt alakítani. Nem is lesz elég egy koalíciós partner. És néz, mint Rozi a moziban.

Ezt mindet tartsák szem előtt azok, akik arról beszélnek, hogy a 2018-as választások már eldőltek, harmadszor is nyerni fog a Fidesz.

Most éppen jól láthatóan a váratlan meglepetések korát éljük. Persze csak ha hiszünk benne, hogy a játszma még nem dőlt el, hogy érdemes felvenni a kesztyűt és harcolni a maffiaállam ellen.

Aki nem hisz ebben, és már 2022-re játszik, az ne is álljon a startvonalhoz. Nem érdemes! Csak a többiek esélyeit rontja.
Szerző: Vásárhelyi Mária