A markukba röhögnek és még többet lopnak!

2017. June. 12. 20:44

Szóljon már valaki az Európai Bizottságnak, hogy valamit nagyon félreértenek, ha azt gondolják, hogy a kötelezettségszegési eljárás indítása bármitől visszatartja a kormányt és bármilyen érdemi hatása van a demokratikus jogállamiság, amúgy már egyáltalán nem létező pilléreinek megtartásában.

Nemhogy segítené mindezt, hanem kifejezetten ront a helyzeten!

Hiszen egyrészt, ha megállapítják a kötelezettségszegést, és jó vastag büntetést szabnak ki Magyarországra, azt csakis és kizárólag mi, magyar adófizető állampolgárok szívjuk meg. Mert azt a pénzt - a már egyébként is kivéreztetett - oktatástól, egészségügytől, szociális szférától vagy a kultúrától fogja az állam elvonni.

Attól, hogy az Unió óriási pénzbüntetéseket ró az országra a magyar kormány tagjai és vérszívó oligarcháik ugyanannyi pénzt fognak ellopni, eszükbe sem jut, hogy a büntetés hatására egy kicsit szerényebbek is lehetnének. Sőt! A markukba röhögnek és még többet lopnak!

Másrészt viszont újabb adut adnak a maffiaállam kezébe, amelynek segítségével bizonyítják, hogy lám-lám az EU elveszi a pénzeket csak azért, mert nem vagytok hajlandóak úgy táncolni, ahogy ők fütyülnek, és nem vagytok hajlandóak együtt élni a migráncsokkal, feláldozva asszonyaitokat, lányaitokat, a kultúrátokat, a szokásaitokat.

Értem én, hogy az EU, amikor megalkotta az integráció szabályait, akkor egy törvénytisztelő, együttműködésre képes, szolidáris szövetséget képzelt el, de ideje lenne felébredni! Minden olyan lépés, amely azt a fikciót erősíti, hogy itt - amikor Magyarországról vagy Lengyelországról van szó - akkor a közösség demokratikus jogállamairól beszélünk -, egy-egy újabb szög az EU koporsójába. Tessék végre úgy viselkedni, ahogy a modern diktatúrákkal szemben viselkedni szoktak!
Szerző: Vásárhelyi Mária