Az egészséges nemzettudat

2017. February. 09. 07:01

Most hallom a Momentum Mozgalom alelnökétől, hogy a magyarországi baloldalból 2004-ben kiveszett az egészséges nemzettudat.

Nos, lehet, hogy a baloldal nem rendelkezik egészséges nemzettudattal, de hogy ez még mindig sokkal egészségesebb, mint a Fideszé, az bizonyos.

Mert a baloldal nem végezte ki a magyar kultúrát és tudományt, nem számolta fel a kulturális intézmények javát, nem épített kliens rendszert a kultúrában, nem manipulálta és ugrasztotta egymásnak a határon túl élő magyarokat, nem tömte történelmi hazugságokkal a lakosság fejét, nem hamisította meg a nemzet történelmét, egészséges történelmi önismeret helyett nem történelmi hazugságokat és öncsalásokat sulykolt, nem szított gyűlöletet a társadalmi csoportok között...stb.

Az persze igaz, hogy nem csináltak semmit ebben az ügyben de az mégis sokkal jobb volt, mint ez a gyűlölködő, kirekesztő, hazug, ideológiai alapú kultúra ellenes politika.

Szerintem le kéne szállni erről az "egészséges nemzettudat" című sündisznóról, mert ez így teljes tévút, amelyet a Fidesz kövezett ki.
Szerző: Vásárhelyi Mária