Ebben a szánalmas mókuskerékben pörög a hazai közélet

2017. March. 21. 18:34

Érdekes egy ország ez a miénk! Debreczeni József 2016-ban megjelent "A szürke dominanciás" című könyvében egyértelműen azt állítja, hogy Orbánt a katonaságnál beszervezték, "1981 október 20-tól, 1982 augusztus 1-ig társadalmi kapcsolatként tartották őt nyilván" amit szerinte a HVG-ben 2015. 03.18-án nyilvánosságra hozott "A" kartonja is tanúsít.

Ugyanezt állította Simicska Lajos is a G-napon, azzal kiegészítve, hogy neki ezt Orbán be is vallotta "Figyelj Lajos, az a helyzet, hogy jelentenem kell rólad. Azt mondtam neki (Orbánnak): nincs harag, jó hogy szóltál, majd kitaláljuk együtt, miket írjál."

Orbán Viktor nem perelte be Debreczenit, pedig egyébként nem áll távol tőle, hogy pert indítson valaki ellen, aki szerinte hamis vádakkal illeti. Ráadásul ő is jól tudja, hogy a magyar igazságszolgáltatás történetében olyan még nem fordult elő, hogy az ügynökvádat bizonyítottnak tekintették volna. Hiába volt 6-os karton, aláírt átvételi elismervény, hiába ment el tanúskodni a tartótiszt (ld. pl. Kondor).

És emlékszem egy Tóth Károly nevű MSZP-s képviselőre, aki 1998 és 2002 között sokat sejtetően rendre egy fideszes képviselőről beszélt a Parlamentben, akinek "katonatársai vallási szokásairól kellett jelentést írnia" a titkosszolgálatnak. Most meg Vona húzza elő ugyanezt a kártyát, és legalább 3 napig soha nem hallott újdonságként pertraktálja ezt a sajtó.

De könyörgöm milyen politikai "elit" az, amely 27 éve nem akar ennek az ügynek a végére járni. Amely hagyja, hogy ezek a sejtetések, sugalmazások, zsarolásra lehetőséget adó tények 27 éve demoralizálják a közéletet?!

Ahányszor újra előkerül ez a vád, annyiszor habzanak fel néhány napra az indulatok, majd mindenki elfelejti, hogyha legközelebb előkerül, akkor újra el lehessen kezdeni csodálkozni. És ebben a szánalmas mókuskerékben pörög a hazai közélet.

Nem gondolhatunk mást csak azt, hogy mindenkinek, aki tiszta vizet önthetett volna a pohárba azaz érdeke, hogy tovább dagonyázzunk ebben a mocsárban.
Szerző: Vásárhelyi Mária