Ezt Soros György sem köteles eltűrni

2017. July. 03. 08:30

Bár nem vagyok jogász, és nem is akarnék jogászkodni, de biztos vagyok benne, hogy amit Soros György arcképével művel a kormány az nemcsak a jó ízlés minden elképzelhető határán van messze túl, hanem jogsértő is.

Ha létezik, márpedig létezik olyan tényállás, hogy visszaélés valakinek a képmásával, akkor azok a hányingerkeltő plakátok, amelyekkel most kitapétázták Magyarországot, bizonyosan ennek iskolapéldájaként szolgálnak. Ezt senki nem köteles eltűrni!

A hatályos jogszabály szerint "visszaélésnek minősül az engedéllyel készült felvétel rendeltetésétől eltérő célú felhasználása vagy adott esetben a nyilvánosságra hozatal módja is, amennyiben például az ábrázolt személy azáltal nevetségessé válik (BH1997. 578.)."

Ez azt jelenti, hogy a magyar kormány 6.8 milliárd forintot költ el az adófizetők pénzéből arra, hogy belegázoljon egy ember méltóságába, gyűlöletet szítson ellene és nem mellesleg megsértse a hatályos törvényeket.

A bűnöző állam, amely hét éve nem tesz egyebet, mint következmények nélkül kijátssza és megsérti a működésére vonatkozó törvényeket.
Szerző: Vásárhelyi Mária