Gyárfás lemondatása mögött kizárólag politikai okok állnak

2016. November. 30. 13:29

Aki azt gondolja, hogy Gyárfás lemondatása mögött szakmai konfliktusok húzódnak meg, az szerintem még mindig nem érti a Fidesz politikáját.

Az úszószövetségben nyilván botrányos, feudális viszonyok uralkodnak és az úszók lázadása nyilván teljesen jogos. De ez így lehetett tavaly is, öt éve és tíz éve is. Gyárfás lemondatása mögött kizárólag politikai okok állnak.

Én azt gondolom, hogy a történet valójában a tervezett 22 milliárd helyett már ma is több mint 90 milliárdba kerülő világbajnokságra szánt pénzről és az ezzel járó kóvedről szól. A fidesz-kormány nem akarta, hogy egy számukra megbízhatatlan vezetés is belelásson abba, hogy hogyan kél lába a pénz jelentős részének és a saját embereikkel akarják learattatni a bődületes pazarlással megrendezett világbajnokság erkölcsi és anyagi babérjait.

És azt sem akarták tovább tűrni, hogy a legsikeresebb magyar sportág vezető pozícióiban még mindig nem vezető fideszes politikusok üljenek. Gyárfástól már régen meg akartak szabadulni, de csak most találtak szövetségeseket ehhez.

Annak, hogy Gyárfás távozik a magyar úszósport éléről gondolom csaknem mindenki örül. Ám aki azt hiszi, hogy ez az úszósportban kialakult áldatlan belső viszonyok miatt történik, és abban bízik, hogy ettől megújul a magyar úszósport, azt súlyos csalódás fogja érni.
Szerző: Vásárhelyi Mária