Hajrá Magyarország, hajrá OSB lapok!

2017. July. 17. 20:15

Kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a Ligetvédők ellen, mert meg akarták akadályozni, hogy a Városliget területén megkezdjék az építési munkálatok, amelyek eredményeképpen Budapest legnagyobb közösségi parkjában évszázados fák sorát vágnák ki és drasztikusan csökkenne a zöldfelület.

A vádirat szerint a kihívóan erőszakos magatartást a területen elhelyezett OSB-lapok lökdösésével, taszigálásával rugdosásával valósították meg a Ligetvédők. Csoportosan elkövetett garázdasággal vádolják őket.

Ez ugyanaz az ügyészség, amely bűncselekmény hiányában nem emelt vádat azok ellen a Kopaszok ellen, akik erőszakosan megakadályozták az MSZP képviselőjét abban, hogy állampolgári jogaival élve népszavazási kezdeményezést nyújtson be a Nemzeti Választási Irodában a vasárnapi nyitvatartás ügyében.

Amint a Választási Iroda felvételei is bizonyítják, a kizárólag büntetett előéletű verőemberekből álló, Kopaszok nemcsak fenyegető jelenlétükkel, hanem fizikai erőszakkal - lökdösődés, mozgási szabadság korlátozása - is megakadályozták, hogy Nyakó István elsőként beadhassa népszavazási indítványát.

A dolog tehát úgy áll, hogy Magyarországon az ügyészség, ha politikai kérdésekről, a hatalom érdekeiről van szó, akkor az állampolgárok helyett az OSB-lapok oldalára áll. Ezek szerint ugyanis az OSB lapokkal szembeni fellépés kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás, ám ha egy állampolgárt akadályoznak meg előre kitervelten, szervezetten és erőszakosan abban, hogy alkotmányos jogait gyakorolja, az nem törvénysértő.

Annak semmi köze a csoportosan elkövetett garázdasághoz. Mint ahogy jogszerű a népszavazási eljárásban közreműködő állami szerv működésének akadályozása ill. manipulálása is. Persze nyilvánvalóan csak akkor van ez így, amikor a népszavazás megakadályozása a kormány érdeke. És csak akkor, ha a Városliget legyalulására kizárólag azért van szükség, hogy Orbán Viktor megalomán, hagymázas Vár-foglalási vágyai megvalósulhassanak.

Úgy tűnik ebben az országban - ha a hatalom úgy akarja - több joguk van az OSB lapoknak, mint a kormány akaratával szembehelyezkedő állampolgároknak.

Hajrá Magyarország, hajrá OSB lapok!
Szerző: Vásárhelyi Mária