Lányok, asszonyok rettegjetek!

2017. May. 24. 16:45

Orbán Viktor kiadta a jelszót: szaporodjatok és sokasodjatok bármi áron. A rezsibiztos interpretációjában: "A miniszterelnök úr világosan fogalmazott, 2030-ra azt szeretné elérni a kormány, hogy 30 ezerrel nőjön a magyar lakosságnak a száma, tehát 2030-ra növekedést kell produkálni. Nagyon nehéz lesz megfordítani, de minden döntést ez alá kell rendleni, minden döntésünket az alá kell rendelnünk, hogy ne fogyjunk el, nagyon egyszerű ennek a magyarázata, aki teleszüli a világot, azé a világ".

Teleszülni a világot - micsoda alpári beszédmód. Úgy beszélnek a nőkről, mint a tenyészállatokról.

"Lánynak dicsőség, asszonynak kötelesség" - a Rákosi-érában ez volt a hírhedt Ratkó korszak jelmondata.

A kórházakban megtiltották a művi terhességmegszakításokat, a cél az volt, hogy minden megfogant gyermek megszülessen. A nők közül a bolsevik rendszer hívő tagozata valóban kötelességének érezte, hogy szüljön. Ez is a pártfeladatok közé tartozott. Másokat pedig erre kényszerítettek, egyáltalán nem számított, hogy szeretné-e megszülni a megfogant gyermeket.

A nők pedig rettegtek a terhességtől, ami nyilván a házaséletüket is megkeserítette. Így azután nem véletlen, hogy az én osztálytársaim között mindig sok volt az elhanyagolt, szeretet nélküli légkörben felnövő gyermek.

És talán nincs olyan Ratkó-gyerek, akiben nem fogalmazódott meg valaha a kérdés, hogy engem vajon akartak, vagy csak kényszerből szült meg az anyám.

Persze, ahogy ez lenni szokott a rendszer fő nyertesei az "angyalcsinálók" - az illegális abortuszt vállaló nőgyógyászok és szülésznők voltak. És a sarlatán módon, titokban elvégzett terhességmegszakítások következtében megszaporodott azoknak a nőknek a száma is, akik vagy belehaltak ebbe, vagy egy életre elvették tőlük a gyermekszülés lehetőségét.

Úgy tűnik egy új Ratkó-korszak árnya lebeg felettünk. A kormány ahelyett, hogy a már megszületett, szegénysorban élő gyermekek életlehetőségeinek javításáról gondoskodna és azt próbálná elérni, hogy a fiatalok ne meneküljenek külföldre és ott szüljék meg gyermekeiket, az itthon maradottakat akarják erőszakkal gyermekszülésre kényszeríteni.
Szerző: Vásárhelyi Mária