Orbánnal sem megegyezni, sem együttműködni nem lehet!

2017. March. 30. 08:05

Újabb szintet lépett az önkény Magyarországon! Mert nemcsak Magyarország nem érti, hanem Európa és a világ sem, hogy Orbán Viktorral nem lehet kompromisszumot kötni.

Mert ő - mint minden diktátor - a kompromisszumot a gyengeség jelének tekinti és biztatásnak arra, hogy továbblépjen. Csak az erőből és az erőszakból ért.

Mert ő maga is csak az erő és az erőszak nyelvén beszél. Ezért volt tévedés a CEU részéről, hogy hónapokig némán tűrte az egyetem elleni politikai támadásokat. Nyilván abban bíztak, hogy a színfalak mögött majd elrendezik a dolgot.

De ha ebben bíztak, akkor tényleg nem tudják, hogy milyen országban működik az egyetem. És amikor Heinecken a jogerős bírósági döntés ellenére teljesíti Orbánék abszurd követelését, akkor nemcsak magának árt, hanem a magyar demokratáknak is. Mert igazolja, hogy nem számít a jog, az érvényes bírósági döntés és végképp nem számít az igazság, hanem csak az erőszakosság számít.

Mindenki, aki egyezkedni próbál Orbánnal törvénysértő, antidemokratikus intézkedései miatt, újabb és újabb szöget ver a magyar demokrácia koporsójába. És mindenki, aki részt vállal az Orbán kormány nemzetrontó, hazaáruló politikájának legitimálásában, bűnrészes mindabban, amit az Orbán kormány Magyarország ellen követ el.

Tudomásul kéne végre venni, hogy Orbánnal sem megegyezni, sem együttműködni nem lehet!
Szerző: Vásárhelyi Mária