Hazánk 10 legbefolyásosabb nője a NER-ben

2017. September. 23. 10:50

Az átlátszó.hu összeszedte, hogy kik Magyarország női "legjei". A Nemzeti Együttműködés Rendszerének legbefolyásosabb női, akiknek sikerült érvényesülniük ennek a nem mindig barátságos kormánynak az idején is.

A NER legbefolyásosabb asszonya a kormányfő felesége. Lévai Anikó a nyilvánosság előtt szelíd családanya, aki elmondása szerint nem próbál hatást gyakorolni Orbán Viktor politikájára és aki férje szerint nem értheti meg a férfilélek mélységeit.

A miniszterelnök neje talpraesett üzletasszony, rokonságának is biztos pozíciókat, illetve bizniszeket szerez.

Orbán Ráchel a kormányfő legnagyobb lánya fiatal kora ellenére a lista második helyére került.

A 28 éves Ráhel máris kiemelkedőnek számít a turizmus területén. Tanulmányai elvégzése után közvetlenül, már 2012-ben a Sziget Fesztiválon volt gyakornok. 2014-ben már szaktanácsot adhatott a gazdasági minisztériumban, továbbá taníthatott a Corvinus Egyetemen.

Sőt, férjével, Tiborcz Istvánnal Bahreinben "miniszterelnökként" tárgyalt a magyar államot érintően olaj- és gázügyekben.

A harmadik helyén álló Schmidt Mária a NER egyik legsokoldalúbb résztvevője. Kétségkívül bizalmi ember, a legbelsőbb körök tagja, akire a kormányfő rábízta a Terror Házát, az 1956-os emlékévet és a Figyelőt is.

Schmidt Máriáé nagy részben a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. is, és megkapta a Hűség a Hazához Érdemrend Nagykeresztjét is.

Handó Tünde a következő, aki míg férje, Szájer József az új alaptörvényt írta, addig Tünde az igazságszolgáltatás NER-kompatibilissá formálásán dolgozott.

Az Országos Bírói Hivatal elnökeként mandátuma kilenc évre szól, amit 2021 után is megtarthat, ha nem akad olyan jelölt, akit a parlament kétharmada támogat.

Ő az egyik olyan NER-asszony, akit gyakran ér kritika amiatt, hogy vajon saját jogán került-e posztjára, vagy férje "ajánlólevele" nélkül nem juthatott volna ilyen magasra.

Kaminsky Fanni Orbán Viktor sajtósa és Facebook-oldalának kezelője. Emellett vezető celebek barátnője és nem mellékesen Habony Árpád volt felesége.

Emlékezetes, az esküvőjüket a Szépművészeti Múzeumban tarthatták meg, ami egy forintjukba sem került.

Kaminski munkáját a NER busásan meghálálta, cége ugyanis korábban több millió forintért adott tanácsot a Fidesz-frakciónak.

Hegedűs Zsuzsa szociológus a következő, aki Orbán Viktor miniszterelnök egyik főtanácsadója, így a kormány szegénységpolitikájának alakítója.

Jelenleg hivatalosan a Miniszterelnöki Kabinetirodán dolgozik, ám az onnan származó tájékoztatás szerint idejének nagy részét terepen, az ország leszakadó térségeiben tölti.

Manapság kevesebbet szerepel a médiában, ám néhány hónapja az érte aggódók megnyugodhattak, még mindig miniszterelnöki főtanácsadói pozícióban van, és nem kellett megválnia egymillió forintos fizetésétől, szolgálati autójától és sofőrjétől sem.

Következő a TV2. csatorna hírigazgatója, Kökény-Szalai Vivien, aki ezért különösen fontos szerepet tölt be a kormány terveiben.

A feladatokat pedig végre is hajtja kamatoztatva a bulvár terén szerzett tapasztalatait, és hajlandó legyártatni a politikailag szükségesnek ítélt lejárató riportokat is.

Hálás a hírigazgatói pozícióért, hiszen a csatorna elhallgatta Rogán Antal helikopteres botrányát, nemrég pedig a kormány "sorosozásához" kapcsolódva a Tényekben arról számoltak be, hogy Soros György a milliárdos üzletember az anyját is megölte volna.

Rogán-Gaál Cecília a nyolcadik a sorban. Üzletasszonyként igyekszik magát eladni Rogán Antal propagandaminiszter felesége.

Ennek ellenére sokkal könnyebb megtudni, Rogán-Gaál Cecília épp milyen márkájú ruhát és kiegészítőt vett, mint azt, hogy Nakama & Partners Kft. nevű cége mivel foglalkozik.

Vajna Tímea is azon NER-asszonyok közé tartozik, akik magas rangú politikai szereplők feleségeként kerültek be a köztudatba.

Ma már üzletasszonyként törekszik az önállóságra, és mindeközben büszkén vállalja fényűző életét mind az Instagramon, mind a Facebookon.

A kormánybiztos oldalbordája, aki férje révén nem csak statisztákat közvetít ki nagy produkciókhoz az egyik cége révén, de maga is kap szerepet, így a Pappa pia musicalben is megvillanthatta tehetségét.

Mindezek fényében pedig nem meglepő, hogy Vajna Tímea is teljesen elégedett a NER-rel.

Tizedik a sorban Sarka Kata aki hosszú utat járt be az elmúlt tíz évben, mióta feltűnt egy szépségversenyen, ahol második helyezést ért el.

Útja azonban majdhogynem nyílegyenes volt odáig, hogy ma már egy NER-közeli vállalkozó kedvese és Rogán-Gaál Cecília üzlettársa.

A NER-listára felkerült barátnőihez hasonlóan az ő életében is keveredik a bulvárvilág, a luxussal kérkedés, és az üzletasszony-szerep.

Hajdú Péter válófélben lévő felesége is sokoldalú személyiségként tündököl a sajtóban. Rogán Cecília üzlettársa a Nakama & Partners Kft.-ben, de bemutatkozott műsorvezetőként is a TV2-csoport televízió-csatornáján, a FEM3-on is.
Forrás: atlatszo.hu