Huszti Péter „megmaradt a srác a kakasülőn”

2018. február 15. 10:11

Megtettem mindent, amit a tehetségem megengedett – mondta Huszti Péter az Egyenes Beszédben Rónai Egon kérdésére válaszolva. A színművész és rendező annak apropóján volt a műsor vendége, hogy a köztársasági elnök Corvin-lánccal tüntette ki.

Huszti Péter elmondta: meghatotta a díj, mert tudja, hogy ez egy életnek szól. A Kossuth-díjas színész hozzátette: egész életét a színház valamilyen területén szolgálta végig, de tudja, hogy még nincs vége.

Huszti Péter arról is beszélt, hogy fiatalabb korában ügyetlenül kezelte az őt körbevevő rajongást, de hangsúlyozta, hogy ő maga már tanította ennek a kezelését.

A színművész elmondta: szemérmes embernek tartja magát, ami nagy teher, de a színpadon olyan dolgokat is megtett, amihez az életben nem lett volna elég bátor. Majdnem mindent elmondtam, amit el akartam mondani – folytatta a rendező, aki 40 éven át játszott a Madách Színházban.

Huszti Péter szerint a kíváncsiság és a mások tisztelete az évek alatt nem változott benne, „megmaradt a srác a kakasülőn.” A Kossuth-díjas művész elmondta: kevés rendező tud a színészek lelkéhez férni, hogy kihozza belőlük a legmélyebb dolgokat, neki sikerült.

Huszti Péter két kötetével kapcsolatban elárulta, hogy mindkét könyvet összegzésnek szánta, és megkönnyebbülés számára, hogy ezeket már bárki olvashatja.

Forrás: atv.hu