Intenzív osztályra került az Omega gitárosa

2018. május 10. 11:25

Intenzív osztályra került Molnár György (Elefánt), aki a hét elején lett rosszul biciklizés közben. Most újra "kiütötték" a szívét, és rábízták a döntést az együttes szombati koncertjével kapcsolatban. 

Intenzív osztályra került Molnár György, az Omega együttes gitárosa, mert a hét elején végrehajtott kezelés nem tűnt hatékonynak.

A zenész biciklizés közben lett rosszul, így került a kórházba, ahol már az első napokban kapott defibrillátoros terápiát, amivel a szívritmuszavarát próbálták helyreállítani. Az első kezelés nem volt elég, ezért még nagyobb erővel ütötték ki a szívét.

A zenész a Blikknek azt mondta, 

„hiába szedtem a megemelt mennyiségű gyógyszert, a szívritmusom nem normalizálódott. Kétségbe most sem estem, de azért egy nagyot nyeltem, amikor azonnal az intenzív osztályra kerültem. Ott már intravénásan adagolták az altatót, oxigént is kaptam, és mindenféle elektródákat ragasztottak rám. Ezúttal minden korábbinál erősebben, 300 joule-lal rázták helyre a szívemet. Sőt, le akarták borotválni a mellkasomat és a hasamat is, de azt már nem engedtem. Szerencsére nem égett le a szőröm.”

Molnár György szerint az újabb, nagyobb erejű kezelés sokat javított az állapotán, bár – ahogy az előző alkalommal, úgy – most is leállt a szíve egy pillanatra.

Forrás: Blikk