Kemény bulit tolt le a miskolci képviselő

2018. március 26. 18:25

Kampányhajrá ide vagy oda, Varga László ki nem hagyta volna a hétvégi vasgyári metálbulit.

Persze ez nem is csoda, hiszen a politikus gyerekkora óta zenél, most éppen egy miskolci bandában, amellyel rendszeresen fellép.

"Zenei általános iskolába jártam, szóval, szóval hét éves korom óta csinálom ezt a dolgot, sokféle hangszerrel megismerkedtem, de igazán a gitár fogott meg” – vallotta meg a Sztárklikknek a muzikális irányultságára éppúgy büszke képviselő, mint a diósgyőri futball iránti elkötelezettségére.

A legutóbbi, miskolci buliról képeket, valamint egy videót is megosztott a várost 2014 óta képviselő Varga László, ám ha valaki ezek alapján azt hinné, csupán a választási kampány hevében, néhány menő fotó kedvéért csapott a húrok közé, téved. A képviselő elmondásából ugyanis kiderült, az ezredforduló környékén volt olyan év, amikor 90-100 fellépése is volt.

Kétgyermekes apukaként a család mellett ma már persze a politikusi hivatás köti le az életét, mint ahogy a banda többi tagja is szerelemből, a saját maga és a közönség szórakoztatására zenél. „Van aki informatikus, van aki ügyvéd, én pedig országgyűlési képviselő vagyok” – osztotta meg, hozzátéve: soha nem volt semmilyen negatív nézőtéri bekiabálás, a miskolci közönséggel pedig pártállástól függetlenül nagyon régóta összehangolt  a viszonyuk.

„Egy-egy koncert után is előfordul, hogy megtalálnak a helyi arcok helyi problémákkal, ám ez nem jelent problémát, más pártok szimpatizánsaival is simán szót értek” – avat be az irigylésre méltó miskolci politikai kultúrába.

"A zene az egy közvetítő történet, egy híd a különböző világnézetű emberek között" – vallja Varga László, aki természetesen nem csak hétvégi koncertről, hanem a két hét múlva esedékes választásról, az általa képviselt körzet ismételt elhódításról sem mondott le. Már csak azért sem, mert az előzetes felmérések szerint idén is ő a legesélyesebb jelölt. 

Szerző: Nagy András