Kerényi: nem elegáns a sárdobálás

2018. április 13. 13:13

Újabb levelet írt Kerényi Miklós Gábor, amelyben összefoglalja, mi a véleménye a sajtóban megjelent hírekről, valamint tiszta vizet önt a pohárba néhány felvetéssel kapcsolatban.

Levelét pontokba szedve közölte - írja a Blikk.

1. Semmilyen érvényes megállapodás nem történt köztem és Lőrinczy György között, főleg azért, mert én soha nem egyeznék bele, hogy a Rómeó és Júliát levegye a műsorról. Ez a darab ugyanúgy ikonikus előadása az Operettszínháznak, mint a „Fantom” a Madáchnak vagy a Padlás a Vígnek.

2. Az Operettszínház vizsgálata mindenféle zaklatási ügyben eredménytelenül zárult, nem tudok róla, hogy bármilyen terhelő dokumentum létezne. Ha vannak terhelő dokumentumok, hogyan zárulhatott le egyáltalán egy ilyen vizsgálat? De ha vannak ilyenek, természetesen állok bármilyen kérdés elébe és örömmel találkozom személyesen – akár kamerák előtt – Lőrinczy Györggyel vagy bárki más érintett személlyel. Annyit viszont kérek, hogy aki megvádol, vállalja a nevét és arcát, hiszen az én nevem és arcom is ismert. Fantomokkal hogy hadakozzak? Ahogy nem hadakozhatok névtelen informátorokkal sem. Viszont valóban kifejezetten bánt, ha a családtagjaimat fenyegetik azzal, hogy nem kapnak munkát.

3. Szörnyű hibának tartom azt, ha az Operettszínház leveszi a darabjaimat a műsorról, mert ezzel a közönséget és a színészeket büntetik. Nekünk a színház és a közönség a legfontosabb, bármilyen vita van, bármilyen ellentét, annak a művészet egyszerűen nem láthatja kárát!

4. Valószínűleg nem térek vissza az Operettszínházba, de remélem, máshol láthatják majd rendezéseimet. Mostanában külföldön dolgozom sokat azon, hogy egy olyan különleges darabot mutathassak majd be itthon is, ami nagy örömöt okoz a magyar nézőknek.

5. Nem elegáns a sárdobálás, nem elegáns egymás fenyegetése. Én a jövőben nagyon szeretném, ha az ellentéteket a bíróságon oldanánk meg – erre sajnos, szükség lesz, hiszen én is rágalmazási pert indítok –, és a nyilvános felületeken arról lenne csak szó, ami mindannyiunknak a legfontosabb. Ez pedig a művészet és a színház.”

Forrás: Blikk / Sztárklikk