Rékasi gázolója nem ismerte el bűnösségét

2018. February. 14. 14:47

Rékasi Károlyt 2015 nyarán gázolták el, az eset pere azonban csak nemrég kezdődött. A gázolója nem érzi magát hibásnak, másként emlékszik a történtekre.

Rékasi Károly  2015-ben szenvedett súlyos balesetet a 22. kerületben, motorját elsodorta egy autós. A rendőrség két évig nyomozott, több szakértőt is be kellett vonni.

A színész, aki motoron ült az ütközéskor, súlyos sérüléseket szenvedett, hosszú ideig kórházban volt, és kilencszer operálták. Az eset tárgyalása szerdán kezdődött, a gázoló azonban nem ismerte el bűnösségét.

"Ebédidőben mentem, mert gyakran járok akkor arra. Nem siettem, a Dévényi és a Háros utca kereszteződésében lassan mentem, megálltam, körbenéztem. 120 méterre láttam el a kanyar miatt, de nem láttam közeledni semmit.

Gondosan, nagy ívben kanyarodtam. Hallottam a csapódást, kinyílt a légzsák.

Megálltam, kiszálltam, és elöl láttam egy fekvő valakit. Nem mozdult, ezért hívtam a mentőket. Nem értettem a szituációt, hiszen balra húzódtam és indexeltem is. El sem képzeltem, hogy bárki meg akarjon előzni, hiszen végig előzni tilos táblák és zebra volt előttem" - írja a Ripost

A vádemelés előtt a rendőrség két évig nyomozott, több szakértő bevonására is szükség volt: a sofőrt most maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolják.

Forrás: ripost.hu