Nem a gimnáziumokat kellene bezárni, hanem Parragh Lászlót

2017. July. 14. 06:11

Tudjuk, hogy a Fidesz az újságoknál jobban csak az iskolákat szereti bezáratni. Pedig inkább őket kellene elzárni, akik folyamatosan ártanak a magyar embereknek. Nemcsak Parragh Lászlót, de mindenkit, aki tudatosan olyan döntéseket hoz, amelyekkel a gyerekeink jövőjét veszélyezteti és tovább rombolja a magyar oktatás színvonalát. Mert az ilyenek visszafordíthatatlan károkat okoznak az egész nemzetnek.

Iskolát bezáratni barbárság, és az, hogy a Fidesz újra meg újra megpróbálkozik vele, ékes bizonyítéka az Orbán-Habony rezsim felelőtlen önkényének. A miniszterelnök és Parragh László nem látnak mást a gyermekeinkben, csak olcsó munkaerőt, számokat a meghamisított statisztikáikban.

Azt, hogy magabiztos, jól képzett, önállóan gondolkodó ember váljon a hazai fiatalokból, mindenáron meg akarják gátolni. Ugyanis az ilyenektől fél a legjobban a kormány, azoktól, akik átlátnak a hazugságokon, akik nem nyelik le a folyamatos propagandát és akik elég sikeresek ahhoz, hogy ne lehessen őket a közmunkaprogrammal sakkban tartani, politikai befolyás alá vonni.

Így nyer értelmet az Orbán-kormány katasztrofális oktatáspolitikája is: a Fidesz veszélyforrásként tekint az iskolákra, ezért igyekszik minél többet bezáratni közülük, a többiben pedig porig rombolni az oktatás színvonalát. Nem kell sokat visszamennünk az időben, hogy példákat találjunk: Megpróbálták tönkretenni a Pannon Egyetemet, utána pedig bezáratni a CEU-t. Most pedig, Parragh László javaslatára, drasztikusan csökkentenék a gimnáziumok számát.

Amikor ilyen kicsinyes politikai érdekből és látható hozzá nem értéssel szétverik a hazai oktatást, akkor a magyar fiatalok jövőjét lopják el. Amikor majd 10 év múlva az összes magyarországi termelőüzem bezár, importált robotokkal helyettesíti az élőmunkát, vagy olyan országba költözik, ahol magasan képzett mérnökök által tervezett olcsó robotokat használnak, idehaza a szakmunkásképzőkből kikerülő fiatalok tízezrei reménytelenül böngészik a jobline-t, na, akkor majd jusson eszünkbe Parragh László meg a munkaalapú társadalom koncepciója. De akkor már késő lesz, mert addigra egy generációnyi magyarnak kell szembenézni a munkanélküliség kilátástalanságával.

Ezért van az, hogy Orbán Viktor ámokfutását nem négy és nem nyolc év múlva, hanem itt és most meg kell állítani. A 2022-es választásokig, ha egyáltalán meg lesznek tartva, több százezer gyerek fejezi majd be az általános iskolát. Közülük sokan, a kormány tervei szerint, sosem szerezhetnek majd érettségi bizonyítványt, akkor sem, ha akarnak. Amelyik fiatal még nem menekült külföldre, az egy ilyen döntés esetén biztosan szedi a sátorfáját. El kell keserítsem Németh Szilárdot, egy olyan országot, ahol még a tanulás lehetőségét is elveszik a gyerekektől, senki sem fog neki "teleszülni".

Persze van, akinek könnyű. Parragh László kényelmesen eléldegélhet a magyar vállalkozóktól beszedett kötelező kamarai tagdíjakból. A miniszterelnök is mesés vagyonra tett szert az adófizetők lenyúlt pénzéből, biztosan Vlagyimir Putyin is szép fizetést biztosít neki. Ő ki tudja fizetni a gyerekei és az unokái számára is a magániskolát, a drága svájci egyetemeket. A magyarok maradék 99%-át pedig gondolkodás nélkül hajlandók lennének belökni a süllyesztőbe. Orbán és a fideszes politikai elit így betonozza be a hatalmát.

Bezárkóznak és mindenki mástól elveszik azt, ami nekik, az ő családjuknak jár: a tanuláshoz való jogot, a jövőhöz való jogot. Ezeket az embereket el kell zavarni, mielőtt véglegesen lerombolnak maguk körül mindent, ami ezt az országot még előreviheti.
Szerző: Kész Zoltán