Magyarországot fektette Orbán a hetedik koporsóba

Ma 60 éve végezték ki Nagy Imrét, az 1956-os forradalom és szabadságharc miniszterelnökét és mártírtársait. Ma 29 éve kapott lehetőséget az újratemetésen egy Orbán Viktor nevű fiatal, akiről ma már tudjuk: koporsóba tette saját hazáját.

Ennek az embernek minden lehetőséget megadtak a magyarok, hogy hazájukból szabad, demokratikus, gyarapodva szolidáris országot, megbecsült európai nemzetet, közös hazát teremtsen. Ma már tudjuk, hogy egy gazember kapta ezt a bizalmat, aki szabadság helyett diktatúrát, egység helyett megosztottságot, megbecsültség helyett számkivetést hozott. A Liberális Internacionálé egykori alelnöke mondott később polgári Magyarországot, aztán nemzetit, aztán kereszténydemokratát. Valójában sosem akart mást, mint pénzt, hatalmat, és most már el is hiszi magáról, hogy Európa ura lehet. Ma 29 éve még azt hazudta, hogy fejet hajt Nagy Imre és mártírtársai előtt. Azóta elvitette '56 lángját a Kossuth térről és elvitetni készül Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről. Ennyit jelentett neki '56 hősiessége, a rengeteg áldozat. Nagy Imre kivonatta az orosz csapatokat, Orbán pedig újra lefeküdt nekik - és nem is csak jelképesen - visszahozta őket. Ma már tudjuk, hogy 1989. június 16-án ő szaladt szerencsehozó talizmánként megérinteni a mártírok koporsóit. Akiket ezzel vádolt, később a haverjai lettek.  Ma már tudjuk azt is: van jelképes hetedik koporsó is. Benne egy választási csalással megszerzett hatalom, a jogfosztás, a koncepciós perek, a közvagyon ellopása, a jogállam felszámolása, az embertelenség, és a kivándorlás, mint százezrek számára az egyetlen remény.  Súlyos árat fogunk ezért még fizetni. Magyarország ott fekszik abban a hetedik koporsóban. Jó lenne tudni, hogy még él a hazánk, és megakadályozható, hogy az utolsó szegecseket beütve végképp elfogyjon a levegő.

2018. June. 16. 07:57

Tűrtek és tiltottak

Tegnap megtartottam parlamenti szűzbeszédem. Ahogy korábban jeleztem, kiemelten foglalkozom majd a kultúrával. Elsőként egy Alföldi Róbert-rendezés betiltásáról szólaltam fel. Az agrárállamtitkár (!) válaszolt: sorolta a Gyurcsány-kormány eredményeit és érdemi válasz helyett felújított teatrumokról beszélt.

Íme az én felszólalásom: Tisztelt Ház! A pécsi Zsolnay színház betiltotta a korábban már meghirdetett Igenis, Miniszterelnök úr! című előadást, Alföldi Róbert rendezésében. A játszóhely igazgatója, Vincze Balázs politikai aktivistának nevezte a Nemzeti Színház korábbi főigazgatóját, erre hivatkozva mondta le a produkciót. Képviselőtársaim is nyilván tudják, hogy a közéletben állásfoglalást tenni, az értelmiségi lét része. Ezt a véleményt akkor is illik, sőt, a világ kulturált vidékein, kötelező is elfogadni, ha az éppen hatalmon levőknek nem tetszik az állásfoglalás, akár a kemény bírálat. Shakespeare, Bulgakov, Petőfi, Ady, Móricz, Mikszáth, Picasso, mind politizáltak, karakteres véleményt fejtettek ki napi közéleti kérdésekben is. Ha ma élnének, őket is kitiltanák magyarországi kulturális intézményekből? A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, és elutasítjuk, hogy Magyarországon 2018-ban kicenzuráznak, betiltanak egy színházi előadást. Tudnia kell az országnak, a kultúrában élő, dolgozó, alkotó embereknek, hogy ez mostantól rendszer lesz-e, hogy ez az eljárás az Orbán-rendszer része lesz-e, és más művészeket, előadásokat, produkciókat is érhet-e retorzió? Nagyon sok művész panaszkodik, hogy fideszes települési vezetők között terjedő halállisták alapján nem hívhatják meg őket fesztiválra, önkormányzati rendezvényekre, mert világnézetük nem harmonizál az éppen aktuális fideszes irányvonallal. Mit kívánnak tenni, hogy az orbáni diktatúrában se fordulhasson elő betiltás, cenzúra, a másféle hang elszigetelése, a félelem gerjesztése. A kultúrának szabadságra van szüksége. A Demokratikus Koalíció garanciákat követel arra, hogy a kultúra szereplőinek ne kelljen retorzióktól tartaniuk, ha nem akarnak a Fidesznek megfelelni! 

2018. June. 05. 07:25

Folytassa, OLAF!

Az Orbán-kormány nem csatlakozott az Európai Ügyészséghez. Kilóg a lóláb: nem akarják, hogy nyomozhassanak a fideszes haverok, cimborák lopásai után. Úgy tűnik, az OLAF, az Unió Csalásügyi Hivatala folytatja a nyomozásokat. Bízzunk benne, hogy Orbán és Mészáros Lőrinc, meg Tiborcz István nem alhat nyugodtan.

Ha az Európai Unió meg akarja védeni állampolgárai adóbefizetéseit, ha nem akarják, hogy Orbán és körei ellopják a francia mérnökök, a dán tehenészek és a holland boltosok pénzét, akkor muszáj lesz új módszerekhez folyamodni. Úgy tűnik, az EU ott is folytatni akarja a feltáró munkát, talán új jogkörökkel felruházva is, ahol a tagállam kormánya ez ellen kézzel-lábbal hadakozik. Egy tervezet szerint az OLAF a jövőben bankszámla-információkat is begyűjthet, hogy figyelhesse a pénzmozgásokat.  Az Unió nem hunyhat szemet bűncselekmények felett. Senkit nem menthet, még Orbánt sem, hogy a Fidesz a legnagyobb uniós parlamenti frakció tagja. Az Unió végzetes sebet ejt önmagán, ha politikai okokból eltűri, hogy a magyar ügyészség, amelynek élén egy volt fideszes képviselőjelölt áll, semmibe vegye az Unió Csalásügyi Hivatalának megállapításait. Az OLAF jelentése szerint Magyarország dobogós volt a feltárt ügyekben, azt a listát pedig vezetjük, ahol a támogatás visszavételét, visszatartását javasolták.  Ezt úgy hívják, hogy korrupció, hogy lopás. Ez az Orbán-rendszer lényege, és az építmény tetején maga a miniszterelnök áll. Magyarország, de előbb-utóbb az egész Európai Unió számára létkérdés lesz, hogy a tolvajokat elfogják. Ezzel is segítve egy demokratikus átalakulást Magyarországon.

2018. May. 23. 15:50

Orbán beindította a szavazatvásárlást

Amit a DK kolozsvári videója bemutat, az az igazság. Nem riogat, nem kelt gyűlöletet. Bemutatja, hogy miért kell elmenni szavazni itthon Orbán és a Fidesz ellen.

Olvasom néhány helyen, hogy ejnye, meg nahát, ez a videó... Pedig a történet oly egyszerű és világos: Orbán szavazati jogot adott a határon túli magyaroknak - amit még a 2004-es népszavazás idején is tagadott, hogy ez lenne a célja -, ezzel elkezdte nemzeti érzéseink kiárusítását, pénzzé tételét, megnyitotta a magyar magyar elleni harcot és beindította a szavazatvásárlást. A Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán megjelent videó hűen ábrázolja, hogy a Kolozsvár főterén megszólítottak mindegyike a Fideszre fog szavazni. 2014-ben még csak egy mandátumot jelentett a Fidesznek a határon túlról érkező voks - ebből lett a kétharmad -, idén ez akár 2-3 fideszes képviselői hely is lehet, mert még többen szavaznak majd, mint négy éve. Ráadásul idén ezt már nagyrészt az RMDSZ szervezi, a leadott szavazatok ellenőrizhetetlenek lesznek: annyit és azt hazudnak, amennyit és amit csak akarnak. A DK videója ellen tart a Fidesz mindent elárasztó propagandájának. Elég nagy baj, hogy a többi párt befekszik Orbánnak, amikor nem mer beszélni a témáról, vagy kiszalad Erdélybe, hogy ott aztán a megaláztatás jusson nekik.  A DK videója azt üzeni: idehaza mindenkinek el kell menni szavazni, hogy ki lehessen egyenlíteni a kintről a Fidesz által megvásárolt voksokat.  A felmérések szerint az emberek 70 százaléka nem ért egyet azzal, hogy az is szavazhasson, aki soha nem élt itt. (Áder János 1993-ban erről beszélt a Parlamentben....)  A Fidesz bukásához el kell menni szavazni április 8-án. Erről szól a Demokratikus Koalíció leleplező kisfilmje. Nem többről, de nem is kevesebbről.

2018. March. 26. 12:53