Devecseri időközi - DK 20 százalék

2017. October. 16. 12:15

Vannak olyan pillanatok, amikor az ember egyik szeme sír, a másik nevet. Nyilván nem jó, hogy a Jobbik nyerte a devecseri időközi választást - bár eddig is ők irányították a települést. Ugyanakkor a Demokratikus Koalíció ismét csattanós választ adott a fanyalgóknak.

Devecser környéke ilyen. A polgármester mamája a cigánykérdés megoldását várja - ez a Jobbik. Semmi kutyasimogató cukiság a tévéstúdióban, ez a Jobbik igaz arca, ha úgy tetszik, a rögvalóság. Ilyen vidéken baloldalinak még elindulni sem könnyű. Bárdosi Ildikó a DK színeiben ezt mégis megtette. Kiváló jelölt volt és nagyszerűen szerepelt - köszönhetően a mögötte dolgozó kiváló kampánycsapatnak is.

A DK Devecserben 2014-ben 5 százalékot kapott, most 20 százalékot. Négyszeres a növekedés - egy erősen jobboldali, de inkább jobbikos településen. Mondhatni, ezt üzenjük a közvéleménykutatóknak, a DK fölé áttörhetetlen üvegplafont tippelgető elemzőknek.

Számunkra ez az időközi választás azt jelenti, hogy érdemes dolgozni, kistelepülésen is vannak demokraták, és többen támogatják a Demokratikus Koalíciót, mint azt sokan gondolják.

A gyurcsányozás már egy ilyen helyen sem ér semmit, egyre többen vagyunk és többek vagyunk. Persze, ennyi az öröm. Egy nap csupán, hogy rögzítsünk egy jó hírt, egy bíztató fejleményt. Jövőre el kell küldenünk Orbánt, Kormányt, sőt, rendszert kell váltanunk. Ehhez együttműködés kell, benne pedig az egyre izmosabb Demokratikus Koalíció nélkülözhetetlen erő lesz.
Szerző: Gréczy Zsolt