Rogán védelme a Fidesznek szól

2016. november 15. 11:43

Orbán azt mondta, minden támadással erősebb lesz Rogán pozíciója a kormányban. Érthető reakció. A diktátor tudja, hogy hatalmát jelenleg saját pártja tudná leginkább megingatni. Ha Rogán bármilyen ok miatt kidől, a dominósor is elindulhat...

Ilyen a maffia, így működik egy bűnszövetkezet. Meg kell védeni az alvezéreket, különben elbizonytalanodik a titkos információkkal, állásokkal, pályázati pénzekkel kitömött sereg. Orbán minden tud Rogánról és mindenki másról, közvetlen emberei pedig sokat tudnak Orbánról. Amíg ők vannak hatalmon, itt eljárás nem lesz, az ügyészség nem csinál semmit. A kicsik is lophatnak, hiszen ha a nagyokkal nem történik semmi, miért történne velük...

Orbán a Fidesz ragacsos, mocskos egységét védi. Nem derülhet ki bíróságon senkiről, hogy bűnöző gazember. Mindegy, ki mit gondol és tud, amíg nincs nyomozás, vád és ítélet, addig nem történt semmi. A Rogán melletti kiállás szól Rogán belső ellenfeleinek, de egyben bátorítja is őket, hogy a védelem rájuk is kiterjed.

Ha Rogánt erősíti az őt ért támadás, az üzenet az ellenzéknek, hogy nem érdemes erőlködni, úgysem váltják le. Ám ez a védernyő biztatás is az ellenzéknek: ha ennyire ki kell állni a 700 ezres aktatáskával és helikopterrel közlekedő miniszter mellett, akkor ott van mit kaparni továbbra is.

A kormány pedig Orbánostul úgy is megbukik. A kemény szavak - Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke rácsot, poshadt vizet és száraz kenyeret ígért - egyben felelősséget jeleznek. Ahol bűn volt, bűnhődésnek is lennie kell. Ez az ellenzék egyik legfontosabb feladata. Hogy Orbán védő szavai a tárgyaláson már a vádbeszéd részét képezzék.
Szerző: Gréczy Zsolt