Tragédia - újszülött halt meg kórházi fertőzésben

2017. July. 11. 11:02

Az ember ordítani tudna a tehetetlenségtől. A Honvéd kórházban meghalt egy baba, aki pár napja egészségesen jött a világra. Szülei, nagyszülei nyilván boldogok voltak, kilenc hónapon át várták a csodát.

Rettenetes. A szülők nézték az ultrahangot, nevet adtak a csöppségnek, vásároltak mérleget, kiságyat, rugdalózót. És a gyermek meghalt. Nem beteg volt, megfertőződött. Egy ilyen tragédia nem is túlélhető... örök bélyeg, be nem gyógyuló seb.

Most, persze lesz vizsgálat, felmérés, de ami történt, megtörtént. Az Orbán-kormány saját felmérése szerint 2015-ben 32 ezer magyar halt meg, akiknek normális kórházi ellátás esetén nem kellett volna. Egy nagyobb budapesti lakótelep teljes lakossága veszett oda feleslegesen. Mennyi gyász, mennyi könny...

Nem baj, épül a stadion, hatmilliárd megy el csak Soros-plakátokra, miközben hullik a magyar, és a hatalom birtokosai a fülük botját nem mozdítják.

Minden másról beszélnek, csak az egészségügy haláláról nem. Ez a kormány, amelyik hagyja hullani a magyart, nem csak hogy nem keresztény, de nem is nemzeti. A politikai felelősséget viselniük kell 2018-ban, a lelkiismeretükre úgysem apellálhatunk - az ugyanis nincs nekik.
Szerző: Gréczy Zsolt