Az eredeti hírben a patkányt az ügyeleti műtőben látták

2018. January. 22. 07:49

"Álhírnek nevezte Bene Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője, egészségügyi szóvivője, hogy patkányt fogtak a Péterfy Kórház műtőjében.

A Fidesz szakpolitikusa az MTI-nek szombaton arra a sztarklikk.hu-n megjelent írásra reagált, hogy a Péterfy Kórház Országos Traumatológiai Intézet ügyeleti műtője egy hete azért van zárva, mert ott műtét közben patkánnyal találkoztak az orvosok. A DK emiatt az egész kormány lemondását követelte közleményben.
Bene Ildikó hangsúlyozta, a Péterfy Kórház baleseti központjának mélyföldszintjén található négy sürgősségi műtő egyikében sem fogtak, de nem is láttak patkányt. A műtők jelenleg is üzemelnek. "

Ne csak olvassuk, értsük is a híreket. Az eredeti közlemény így szól: "a Péterfy Kórház Országos Traumatológiai Intézet ügyeleti műtője egy hete azért van zárva, mert ott műtét közben patkánnyal találkoztak az orvosok."

Viszont a fideszes Bene Ildikó hangsúlyozta, a "Péterfy Kórház baleseti központjának mélyföldszintjén található négy sürgősségi műtő egyikében sem fogtak, de nem is láttak patkányt. A műtők jelenleg is üzemelnek."

Az eredeti hírben az "ügyeleti műtőről" volt szó. A magyarázkodásban a "mélyföldszinti sürgősségi műtőkről".

Vagyis a közlemény nem a hírre reagál. ÖÖÖGYES!

Valamint az eredeti hírben szó volt egy megharapott orvosról, s egy a 3. emeleten grasszáló rókáról is. Erre pedig nem is reagál a közlemény.
Szerző: Juszt László