Ha nem tetszik, pereljen be!

2018. January. 16. 17:59

A mai napon az atlatszo.hu-n a következő pár sor - szerényen eldugva - jelent meg egy több oldalas írás végén:

"UPDATE (2018. január 16.) A Fővárosi Törvényszék a 70.P.21.198/2017/12. számon hozott ítéletével megállapította, hogy a kiadó megsértette Juszt László jóhírnév védelméhez fűződő jogát azzal, hogy az atlatszo.hu internetes sajtótermékben 2017. február 14-én megjelent "Orbán Viktor, a német bombagyáros és az orosz maffiafőnök - változatok egy kompromatra" című cikkében valótlanul híresztelte, hogy a felperes a `90-es éveben Dietmar Clodo közvetítésével rendszeresen kenőpénzt kapott Szemjon Mogiljevicstől, továbbá valótlanul állította, hogy a cikkben írtak kapcsán a felperest is megpróbálták megszólaltatni. A jogsértésért a kiadó sajnálatát fejezi ki."

Az igazsághoz tartozik, hogy bennem ezzel együtt, sőt éppen ezért igen rossz érzés van. Ugyanis - egy egyébként általam nagyon kedvelt és kimondottan magasra értékelt munkát végző - közösség hitelét rontotta Rádi Antónia ezzel az írással.

Azzal meg kivált, hogy amikor még a múlt év tavaszán felhívtam, hogy téved, kérem javítsa ki, amit írt flegmán csak annyit válaszolt: "Ha nem tetszik, pereljen be!"

Nos, ennek az eredménye ez a bírósági ítélet.
Szerző: Juszt László