Mulasztásos törvénysértéssel vádolom Áder János köztársasági elnököt

2017. December. 09. 13:51

Nem értem miért? Sokan értetlenséggel fogadták a héten, hogy Áder János annak ellenére kinevezte Polt Pétert professzornak, hogy az ELTE kari tanácsa 8 igen és 23 nem szavazattal 1 tartózkodás mellett a kinevezést nem javasolta.

A köztársasági elnök ezt igen helyesen tette. Bár az indoklás ebben az esetben nem volt pontos. De mulasztásos törvénysértéssel vádolom Áder János köztársasági elnököt, aki hivatali kötelezettségeit megszegve a mai napig elmulasztotta Tállai András, Német Rezsi Szilárd, Szijjártó Péter, Handó Tünde, Kósa Lajos és Mészáros Lőrincz professzori kinevezését ellenjegyezni.

Holott nevezettek egyedülálló tudományos munkájukkal már régen kiérdemelték a c. professzori kinevezést.
Tállai úr joggal tarthatna igényt "A rugalmas adózás" kidolgozása és gyakorlati bemutatása Mezőkövesden" című tudományos munkája okán,

Német Rezsi Szilárd "Az adózás forradalmasításának társadalmi kommunikációs rendje"-ről szóló korszakos művéért, s annak a gyakorlatba történt átültetéséért, Szijjártó Péter a "Megutáltatni a Magyarokat a világgal és a footsball kapcsolata" című, még be sem fejezett, - de ebben a torzó formájában is - a külpolitikában mérföldkőként jegyzett szakdolgozatáért, Handó Tünde, az "Igazságszolgáltatás gépesítése", c. dolgozatáért, különös tekintettel a Markó utcai "Divatforradalom" fejezetért, mely önmagában is kiérdemelné a kinevezést,
Kósa Lajos, az "Így tegyük szórakoztatóvá, emészthetővé a jogalkotást a honpolgárok számára" c. sok éves alkotó tevékenysége okán.

Mészáros Lőrincz az "Így legyél milliárdos a 3/4 és az 1/4-ed colos vezetékek összehegesztéséből" , valamint a "Fogd a pénzt és kuss!" című munkájáért.

Ezúton kérem fel a Köztársasági Elnök urat, a mulasztásos törvénysértés korrigálására.
Szerző: Juszt László