"2018 csak két család, a Mészáros és az Orbán-család éve lesz"

2018. május 16. 13:30

A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás Mozgalom azt követeli, hogy a kormány azonnal állítsa le a kilakoltatásokat - mondta Székely Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, a Szolidaritás elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint pár hete a Fidesz még azzal kampányolt, hogy 2018 a családok éve lesz, ez azonban egy "pofátlan hazugság".

 

"Úgy tűnik, hogy 2018 csak két család, a Mészáros és az Orbán-család éve lesz" - fogalmazott.   

Hangsúlyozta: a magyar családok jelentős része máról holnapra él, míg 2012-ben 1020 családot lakoltattak ki, 2016-ban már 3474-et.   

Közölte: a DK és a Szolidaritás azt követeli, hogy a kormány állítsa le a kilakoltatásokat és végre foglalkozzon ezekkel az emberekkel, oldja meg a lakhatásukat.   

Kérdésre válaszolva Székely Sándor elmondta: nem tudják pontosan idén hány családot érint a kilakoltatás, de növekvő tendenciát észlelnek, így lehetséges, hogy a 2016-os, közel 3500 kilakoltatást is meghaladja majd ez a szám.  

Hozzátette: több civil szervezettel is kapcsolatban állnak, próbálnak segíteni nekik és megakadályozni a kilakoltatásokat.

Forrás: MTI / Sztárklikk