A Figyelő elismerte, hogy csupán egy ócska szennylap

2018. április 17. 10:30

A 2018-as választásokat a Fidesz nemcsak a választási törvénnyel, hanem aljas hazudozásaival is manipulálta. A Schmidt Mária tulajdonában álló Figyelő március 10-én azt állította (fotókkal alátámasztva), hogy Vona Gábor Szentesen a DK-val egyeztetett.

Természetesen ebből egy szó sem volt igaz. Hazugságukat a választások után alig egy héttel elismerték. A szörnyű ebben az esetben elsősorban az, hogy nem egy szimpla baklövésről vagy téves információ közléséről volt szó, esetleg a nagyobb olvasottság érdekében egy ütős címről, hanem konkrétan hírhamisítás történt a Fidesz választási sikerének érdekében. Ilyet viszont csak olyan szennylap csinál, amely politikai megrendelésekre gyártja a cikkeket.

A Figyelő beismerését változtatás nélkül közöljük:

"Az internetes portálunkon 2018. március 10-én „Formálódik a Vona-Gyurcsány - koalíció - (Képekkel)” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom a Demokratikus Koalícióval egyeztetett a szentesi választókerületben. Valótlanul állítottuk, hogy a két párt között több választókerületben is folynak még a tárgyalások.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke Kiss Csabával, a Demokratikus Koalíció szentesi elnökével tárgyalt egy szentesi étteremben.

A valóság ezzel szemben az, hogy a cikkünkben szereplő időpontban Vona Gábor egy szentesi kampányrendezvény után ebédelni állt meg a szentesi Páterház étteremben, asztaltársaságában csak munkatársai és helyi jobbikos vezetők foglaltak helyet. Vona Gábor nem tárgyalt egyetlen egy DK-s politikussal sem, a cikkünkben említett Kiss Csaba pedig ott sem volt az étteremben. A cikkben megjelent fotón pedig nem a DK-s Kiss Csaba, hanem a Vona Gábort és munkatársait szállító mikrobusz sofőrje látható. A Jobbik és a DK között pedig sem Szentesen, sem más választókerületben nem folyik semmilyen tárgyalás."

Via: Alfahír