A kormányszóvivő szerint washingtoni kommunisták a középső ujjukat mutogatják neki

2017. November. 15. 07:36

A múlt héten két cikkben is élesen bírálta a magyar kormányt a Washington Post, november 7-i publikációjukban ráadásul újbolsevistának nevezte a magyar vezetést a szerkesztőbizottság tagja, Anne Applebaum. A másik cikk ennél finomabb volt, már-már megszokott módon gyűlöletkeltéssel vádolta meg az Orbán-kormányt.

A kormányszóvivő Kovács Zoltán ezért úgy döntött, hogy maga írna egy válaszcikkeket a megjelentekre. Azonban hiába kért lehetőséget a válaszadásra, mind a kétszer visszautasították - írja a 444 a politikus angol nyelvű blogján megjelentek alapján. A portál idézi, hogy a szerkesztők arra hivatkoztak, hogy csak a nyomtatott lapban megjelent cikkekre érkező leveleket hozzák le.

A Washington Post azonban javasolt egy lehetőséget, hogy a kormányszóvivő reagálhasson: azt tanácsolták neki, hogy írását tegye közzé kommentként a cikk alatt. Kovács szerint ez egy szerkesztőségnél azt jelenti, mintha valaki középsőujjal bemutatna neki. Kovács szerint viszont a demokrácia alapja, hogy minden fél nyilatkozhat, enélkül lehetetlen igazságos döntést hozni.

Persze szerinte is joga van a független, magántulajdonban lévő újságoknak arra, hogy azt a cikket hozzák le, amit akarnak, de szerinte a lap a saját olvasóit fosztja meg az információktól, így egy visszhangkamrába kényszeríti az embereket. Az egész jelenséget pedig a kommunizmus cenzúrájához hasonlítja Kovács.
Forrás: 444 / Napi.hu