A NAV vizsgálja Hajdú Péter rejtélyes cégügyeit

2017. September. 13. 12:19

Az adóhatóság szerint manipulálhatták a cég könyvelését.

A Bors információja szerint a műsorvezető cége, a Frizbi Entertainment Kft. ellen 2016. tavaszán kezdett vizsgálódni a NAV - írja a hvg.hu. Ezzel párhuzamosan, június 16-án az Egyesült Királyságban bejegyezték a GB-UA Entertainment Ltd. társaságot, ami csupán 13 napja létezett, amikor összeállt a Hajdú vezette céggel.

A napilap, amely holnapra ígért "leleplező részleteket" Hajdú cégügyeiről, azt írja, "ügyvezetők és milliók jönnek-mennek abban a cégben, amellyel korábban műsorokat gyártott Hajdú Péter. Ezek a mozgások felkeltették az adóhivatal figyelmét is."

A lap felidézi: idén, június második felében a NAV nyomozói megszállták a TV2 budapesti, Róna utcai székházát. Az adószakértők a Frizbi Entertainment Kft.-nek a TV2-vel kötött szerződéseire voltak kíváncsiak, különös tekintettel a 2014-2015-ös adóévre. Hajdú ennek a vállalkozásnak volt az ügyvezetője. A műsorvezető-producer akkor arról beszélt: nincs félnivalója.

A Bors szerint Hajdú "2016. december 11-én kiszállt a cégből. A társaságban megmaradt, ötmillió forint névértékű üzletrészét ugyanis ezen a napon értékesítette a GB-UA Entertainment Ltd. részére. Ennek következtében a társaság egyszemélyessé vált, az ügyvezető Valentyna Leinart maradt. A társaság vagyona a GB-UA Entertainment Ltd. kizárólagos tulajdonát képezi. Hogy ez a vagyon mekkora? A 2016. évi mérlegbeszámoló szerint a cég saját tőkéje már 498 327 000 forint volt 2016. december 31-én."

Azt nem lehet tudni, hogy Hajdú miért és mennyiért adta el üzletrészét a jól menő cégben. A napilap azt írja: "Szakértők szerint valószínűleg 250 000 000 forint körül lehetett a vételár, hiszen a cég saját tőkéjéből majdnem ennyi esett Hajdúra. Ha ezen összeg alatt szállt ki Hajdú a cégből, akkor két eshetőség merül fel: az egyik feltételezés, hogy a showman csapnivaló üzletember. A másik pedig az, hogy esetleg a cégnek nem is volt ekkora a valós vagyona. De az is benne van a pakliban, hogy esetleg manipulálták a könyvelést. Az adónyomozók gyanúja szerint utóbbi történhetett."
Forrás: Bors / hvg.hu