A Néhib leplezte le az agrárminiszter hazugságát

2018. május 20. 15:56

Elhullottan talált vaddisznóból mutatta ki az afrikai sertéspestis vírusát az ukrán határhoz közeli, Szatmár-Bereg megyei Tiszakerecseny község határában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). 

A Nébih közleménye szerint a korábban Heves megyében megállapított betegség jelenlétét a Nyírerdő Zrt. vadászterületén talált vaddisznóból származó mintában mutatták ki, a járványügyi nyomozás jelenleg folyamatban van. A fertőzés feltehetően Kárpátaljáról, a fertőzött, vírushordozó vaddisznók tavaszi vándorlása során került Magyarországra.

Emlékezetes, az új agrárminiszter, Nagy István a kinevezése előtti bizottsági meghallgatáson azt mondta, úgy került Magyarországra ez az állatbetegség, hogy egy migráns eldobott egy szendvicset, amit egy vaddisznó megevett...

Az ASP megállapítását követően az országos főállatorvos – a Heves megyei esethez hasonlóan – minden szükséges intézkedést elrendelt. Többek között kijelölték a fertőzött, valamint azon belül a betegség szempontjából különösen ellenőrzött területet. 

Reméljük, a Nébih vezetőjét nem rúgják ki, miután leleplezték az agrárminiszer hazugságát. 

Forrás: Sztárklikk