Az LMP lett a "kis Jobbik"

2017. október 13. 09:20

Gulyás Márton jelentette be korábban, hogy közös ellenzéki tüntetést szerveznek október 23-ára. A demonstráción ott lesz a DK, az Együtt, a Liberálisok, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom, az MSZP, a PM.

Legutóbb az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője beszélt arról, hogy október 23-án szeretnének közös tüntetést, pártokkal és civilekkel is. Aki akkor ott a színpadon lesz, az reményei szerint az összefogás részese.

Az ATV Fórum című műsorában Hadházy Ákos elmondta, hogy nem vesznek rész a 23-ára tervezett közös ellenzéki tüntetésen.

Vásárhelyi Mária szociológus így kommentálta az LMP mostani ténykedését:

Hűha! Mi történik itt? Szél Bernadett szerint a magyar parlamentben csak demokratikus pártok ülnek, beleértve a Fideszt és a Jobbikot is.

Korábban Schiffer András, az LMP alapítója, látványos média esemény keretében írta alá a Jobbik béruniót követelő petícióját.

Róna Péter pedig azt bizonygatja a Magyar Nemzetben, hogy nagyobb bűn volt az MSZP 2002 és 2010 között folytatott gazdaságpolitkája, mint a Jobbik "komcsizása, buzizása, cigányozása, zsidólistázása".

Azon túl, hogy Róna Péter állításainak egy része tényszerűen sem felel meg az igazságnak - pl. a jövedelmi különbségek alakulásáról - itt mintha valami elég ijesztő stratégiaváltás előkészítésének tanúi lennénk. Mintha az LMP a Jobbik felé sasszézna.
Forrás: Sztárklikk