Bogdán László: egy egyszerű "c" vagyok, aki összevissza beszél olykor

2017. October. 21. 10:20

Egy cigánynak ugyanazok a problémái, ugyanazok a jó dolgok történnek vele - elmondása szerint ezért vállalta el Bogdán László a felkérést a HírTv Privátszféra című műsorába.

- "C"? Ezt még nem hallottam, hogy "c".

- "Igen, hát ez a cigány rövidítése. Cigónak is neveznek. Meg réti néger, brazil gépsor. A rendszerváltás söpredéke lett ez a szó, a "roma" szó (...). Ha belegondolunk, a száztagút átneveznék száztagú roma zenekarnak, szerintem a világ összeomlana. Píszí, meg mindenféle hülyeséget fölveszünk csak azért, mert pejoratívvá tettük ezt a szót (...). Úgy beszélünk a cigány szóról, mint a lepráról".

Elmondása szerint a budapesti cigány értelmiség Vona Gáborhoz hasonlítja őt, mert szerintük a megnyilvánulásai és a tettei náci propagandaanyagoknak tűnnek.

"Alapvetően szerintem csak az a bajuk, hogy volt időszak, amikor ők folytak a csapból is, most meg a cigánygyerek Cserdiből folyik a csapból. Nekem lassan már nem a Magyar Gárdától kell félnem, hanem a cigány értelmiségtől" - mondta Bogdán.

Nem telik el úgy nap, hogy nem sírom el magam

Korábbi nyilatkozatával kapcsolatban, miszerint az Őcsényben nem szívesen látott menekülteket Cserdiben szívesen látnák, a polgármester azt mondta: "Óriási port kavartam. Tényleg ott tartunk, hogy lassan egyedül veszélyes lesz az utcára mennem - mármint nem Cserdiben. De egyébként a fenyegetések, a durvaság nagyon megjelent körülöttem."

A polgármester elmondta, előfordult vele, hogy hátulról megrugdosták és leköpték egy nyilvános rendezvényen.

"Nekem a jóságért el kell viselnem, hogy leköpnek, el kell viselnem, hogy hátulról rugdosnak, el kell viselnem, hogy a zebrán leterrorizálnak, és úgy kell mennem a járdán, hogy hátra kell néznem" - mondta Cserdi polgármestere, hozzátéve: az ilyen tettekért nem haragszik az elkövetőikre, mert attól, hogy haragszik, semmi sem fog megváltozni.

"Nem telik el úgy nap, hogy nem sírom el magam azóta. Nem azért, mert félek. Mert tehetetlen vagyok."
Forrás: Hír TV/ Sztárklikk